Slovenija
20 ogledov

Vsi županovi možje

Največ razpravljalcev je v tem mandatu razpravljalo o osnutku proračuna za leto Žurnal24 main
Mestni svetniki. Nihče z Liste Zorana Jankovića ni postavil vprašanja, podal pobude niti vložil amandmaja.

Ljubljana. V tem mandatu so seje mestnega sveta – bilo je 36 rednih in 12 izrednih – povprečno trajale pol manj kot seje med županovanjem Danice Simšič – redne 4 ure in 27 minut, izredne pa 2 uri in 47 minut. V prejšnjem sklicu sveta so redne seje povprečno trajale kar 9 ur, izredne pa 5 ur in 26 minut. Rednih sej je bilo sicer v prejšnjem sklicu manj – 31, izrednih pa bistveno več – 49.

Od 45 svetnikov v mestnem svetu je največkrat manjkal Slavko Ziherl (LDS), ki ni prišel na 14 sej, na 12 sejah ni bilo Bojane Beović (SDS) in na 11 nekdanje županje Danice Simšič (SD). Vseh sej v tem mandatu se je udeležilo 13 mestnih svetnikov (trije delno, v času svojega nastopa mandata).

Mestni svet tudi stane
Delovanje mestnega sveta. V letu 2007 je bilo za delovanje mestnega sveta v proračun namenjenih dobrih 160 tisoč evrov (porabljenih slabih 140 tisoč evrov), leto pozneje je bilo namenjenega pol manj denarja – 79 tisoč evrov, porabili pa so skoraj vse. Lani je bilo v proračun za mestni svet namenjenih 59 tisočakov, prav toliko nameravajo zanj porabiti letos. Lani so sicer porabili približno 2.500 evrov manj od načrtovanega v proračunu.

Na sejah so po podatkih Službe za organiziranje dela mestnega sveta MOL svetniki postavili 89 vprašanj in pobud, največ svetniški klub SDS – 36. Sledijo mu svetniška skupina NSi in Mihael Jarc (Lista za čisto pitno vodo) s 13 ter Aleš Kardelj (DeSUS) in Franc Slak (NSi) z desetimi ter Dimitrij Kovačič in Janez Kopač s po devetimi.

Jankovićevi ne razpravljajo
Zanimivo je, da nihče od mestnih svetnikov Liste Zorana Jankovića, ki ima sicer s 23 glasovi trdno večino, ni postavil nobenega vprašanja ali podal pobude, prav tako pa niso vložili nobenega amandmaja.

Amandmajev je bilo sicer v tem mandatu 529, največ – 239 – pa jih je vložil župan oziroma je šlo za amandmaje župana, ki se po poslovniku mestnega sveta edini lahko vlagajo v zadnjem trenutku. Kar 41 jih je vložil tudi svetniški klub LDS, še enega pa skupaj z drugimi mestnimi svetniki, tako je dva vložil tudi SDS, ki je sicer podal 38 amandmajev. Miha Jazbinšek (Zeleni Slovenije) je sam vložil 29 amandmajev, še 12 pa skupaj z drugimi.

Amandmaje so vlagali tudi odbori, največ jih je vložil odbor za urejanje prostora in urbanizem – 24.

Najzgovornejši Jazbinšek
Miha Jazbinšek se je največkrat prijavil k razpravi – 290-krat. Sledi mu Peter Sušnik (SDS) s 154 prijavami in Gregor Gomišček (SDS), ki se je prijavil 144-krat. Slavko Slak (LDS) je v mestnem svetu v tem sklicu dobil besedo 93-krat, Gregor Istenič (SD) pa 91-krat.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.