Slovenija
73 ogledov

Vstajniki na Primorskem: Nismo pozabili!

Vstajniki v Piranu
1/3
Bralka
Vstajniki so začeli pohod po slovenskih regijah. Danes so v Piranu, kjer opozarjajo, da morajo politiki po zaupnico pred ljudstvo, ne v DZ.

Aktivisti gibanja Vseslovenska ljudska vstaja so z "vstajniškim avtobusom" danes krenili na Obalo. V Piran se jih je pripeljalo okrog 40. Malo po deveti uri so se vkrcali na ladjo in krenili proti Kopru. Z akcijo želijo politike opozoriti, da niso pozabili na probleme na Primorskem, je povedal koordinator akcije Nejc Škof.

Proti gradnji plinskega terminala, neodgovornemu vodenju Luke Koper in za zaščito lipicancev

S plovbo po obalnem morju bodo protestniki opozorili na vprašanje dostopa Slovenije do mednarodnih voda. Po pristanku v Kopru bodo na Titovem trgu izrekli nasprotovanje načrtovani gradnji plinskega terminala v tržaških Žavljah. Nato bodo krenili pred sedež Luke Koper, kjer bodo opozorili na po njihovem mnenju neodgovorno vodenje te družbe. Na povratku v Ljubljano se bodo ustavili še v Lipici in tam prebrali svoje zahteve "po zaščiti lipicancev kot nacionalnega ponosa ter naravne in kulturne dediščine Slovenije".

Najprej Primorska, nato Štajerska in Gorenjska

Akcija na Obali je del širše kampanje Opozarjamo - nismo pozabili!. V okviru te bodo do 27. aprila, ko je napovedana peta "vseslovenska ljudska vstaja", aktivisti gibanja obiskali različne regije v državi in tam opozarjali na aktualna vprašanja. Prihodnji teden bodo tako na vrsti Štajerska, nato pa Gorenjska.

"Menimo, da se politika zaveda tega, da nekdo opozarja na probleme," je Škof odgovoril na vprašanje, kakšen vpliv imajo tovrstne akcije na ravnanje politikov. O aktualni vladi pa je pojasnil, da nima njihovega zaupanja, saj da so si zaupanje "izsilili z zaupnico v parlamentu". "Poudarjamo, da morajo po zaupnico pred ljudstvo, torej na predčasne volitve," je dejal.

Komentarjev 2
  • 6a6330cf643e6297e0f11772a01ce2d9c0c144b1 18:35 31.marec 2013.

    Ja.. se že vidi, da odkar so strici dobili svoje tudi vstaje več ni. Verjetno se sedaj tistih nekaj 10.000 sodelujočih v "državnem udrau" sprašuje kako je bilo to mogoče. Medijski aparat, prave povezave in nekaj skritega kapitala. Z dobor ...prikaži več organizacijo lahko neka zdruščina danes naredi proteste za beatifikacijo Gavrila Principa in bo s pravimi prijemi takoj dobila 50.000 podpornikov. Črna pest, dragi moji... je bila na mestu v času malcolma X, odtlej in pred tem pa samo simbol ustrahovanja in ne toliko moči in pravice.

  • ennanova 11:09 30.marec 2013.

    Nevarna misel: katastrofa je na vidiku, ker je vse absolutno v reduVse je absolutno v redu, katastrofa je na vidiku!http://za-misli.si/kolumne/dusan-rutar/893-nevarna-misel-katastrofa-je-na-vidiku-ker-je-vse-absolutno-v-redu