Slovenija
30 ogledov

Vstajniški župan z applom

Slovenija 27.06.13, dr. Andrej Fistravec, zupan mestne obcine Maribor, intervju, Nino Verdnik
Kline: Tako se vidi županova dvoličnost. Dva iphona in ipad. Pred tem v nakup še Kanglerjev mestni svet.

Nekaj tednov po nastopu županske funkcije si je mariborski župan Andrej Fištravec že izbral prvo drago igračko. Čeprav bo treba proračun Mestne občine Maribor (MOM) najverjetneje z rebalansom še oklestiti – Fištravec je v našem intervjuju pojasnil, da bi luknja lahko bila velika okoli štiri milijone evrov ter da se najbrž ne bo našel dodaten denar za socialne programe –, sta si župan in njegova ožja sodelavka Simona Partlič na račun davkoplačevalcev kupila najnovejša iphona. "Kupljena sta bila dva mobilna telefona, in sicer iphone 5 16GB po redni ceni v iStoru ter ipad 4 16 GB za 640 evrov," je za zurnal24.si pojasnila Taja Kordigel z MOM. Cena omenjenega telefona pa znaša 705 evrov.

Revolucija in potratnost ne gresta skupaj

Miro Kline, strokovnjak za komuniciranje in marketing z ljubljanske fakultete za družbene vede, pa je do takšne županove odločitve kritičen. "Tudi največji intelektualci se radi igrajo. Glede na naravo dela je nakup zagotovo koristen, simbolno pa je to močno narobe. Tu se vidi županova dvoličnost. Politik, ki želi voditi revolucijo, se ne more pozneje tako potratno vesti. Najbrž bi s kakšnim cenejšim telefonom lahko delal enako dobro," še pravi Kline in dodaja, da je škoda, da Fištravcu zdrsne ob takšnem nepomembnem detajlu, kot je drag telefon.

Mestni svet prve ipade kupil že leta 2011

Sicer pa novi župan ni prvi, ki si je na MOM omislil drago Applovo opremo. Že leta 2011, ko je MOM vodil še Franc Kangler, si je kar 22 mestnih svetnikov na račun davkoplačevalcev kupilo tablice ipad. Takrat so se z njimi opremili vsi takratni mestni svetniki SDS in Županove (Kanglerjeve) liste. S tem so zapravili okoli 14 tisočakov proračunskih sredstev.

 
Komentarjev 25
  • 6a6330cf643e6297e0f11772a01ce2d9c0c144b1 22:20 18.julij 2013.

    Če si kupiš tako igračko s svojim denarjem si zgolj šminker, če si jo kupiš z javnim pa lopov!

  • Darinka Kramberger 10:30 18.julij 2013.

    določene osebe so že vedele zakaj so postavili gospoda fištravca za župana vsaka ekipa dobi doloćeno število služb in stanovanj in tako se je zgodilo tudi sedaj

  • Darinka Kramberger 10:28 18.julij 2013.

    prav bi bilo samo se to ne bo zgodilo