Slovenija
15 ogledov

Vstopnine bodo

Upravljavci plaž tarnajo, da za vzdrževanje namenjajo 150 tisoč evrov na leto. Žurnal24 main
Predstavniki večjih hotelirjev v piranski občini so se dogovorili, da vstopnine za določena kopališča ostajajo, pri čemer bo sprehajalcem omogočen prost dostop do morja.
"Do primerne končne rešitve bodo na določenih kopališčih ohranjeni nadzor in vstopnine, pri čemer bo sprehajalcem omogočen prost prehod in dostop do morja," so v ponedeljek sporočili Marino Antolovič, Miran Gaspari in Čedomil Vojnič, predstavniki večjih hotelirjev v piranski občini.

Menijo, da se ustvarja negativno mnenje o upravljavcih kopališč in so bili tik pred začetkom kopalne sezone priče nerazumnim ukrepom inšpekcijske službe, ki je zahtevala odstranitev dela kopališke ograje. Prepričani so, da bi odprava vstopnin in nadzora na plažah pomenila katastrofo za kakovosten turizem in ugled celotne destinacije. V zvezi s tem se nameravajo sestati tudi s piranskim županom Tomažem Gantarjem in ministrom za okolje in prostor Karlom Erjavcem.

Na ministrstvu za okolje in prostor pojasnjujejo, da je treba na priobalnem zemljišču, ki sega najmanj 25 metrov v notranjost, omogočiti kopalcem prost dostop do vode. Pobiranje vstopnine je dovoljeno le, če je upravljavec plaže zgradil kopanju namenjen objekt.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.