Slovenija
19 ogledov

Vstopnine ni, drugo po ceniku

Največjo in močno preurejeno slovensko plažo bodo promovirale fotografije Ubalda Žurnal24 main
Plaža. 920 lesenih ležalnikov, 470 senčnikov.

Portoroška plaža. “Želimo pokazati nove pridobitve prenovljene centralne portoroške plaže, zato izdelujemo njeno celostno podobo in promocijsko gradivo,” pove Milica Maslo z Okolja Piran, ki upravlja največjo urejeno plažo v državi. V njeno ureditev so letos vložili dobrega pol milijona evrov.

Bolničarka in pet reševalcev
Spomnimo: med drugim so obnovili dva pomola, 200 metrov obale je na novo tlakovane, dokončana je ploščad z 32 ležalniki (15 jih je v separejih pod palmami), nova je osvetlitev, urejene so sanitarije, 18 zaprtih tušev, med drugim je prenovljena ambulanta, v kateri je bolničarka, dežura pet reševalcev. Vstop na plažo je brezplačen, ležalnik in senčnik (na nekaterih so majhni sefi) staneta po 4,2 evra na dan, na novi ploščadi za sončenje in v separejih pa po šest evrov.

Manj urejen pa še vedno ostaja tisti del, ki je bil dolga leta pod okriljem Hotela Metropol in ga je piranska občina aprila prek sodišča dobila nazaj. Gre za del obale v velikosti 10.583 kvadratnih metrov, za katero najemnik ni plačeval nikakršnega nadomestila. Odvetnik Franci Matoz je ob razsodbi napovedal, da bodo zahtevali tudi plačilo uporabnine za nazaj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.