Slovenija
44 ogledov

"Vurs je zasejal seme prepirov"

Direktorica Vursa Vida Čadonič Špelič: "Ne bom odstopila zaradi njihove nesposob Žurnal24 main
Spori veterinarjev. Za koncesije se okrog 30 ambulant bojuje na sodišču. Vurs obtožujejo, da je bil razpis napisan le za določene.

Več deset veterinarskih ambulant je vložilo medsebojne tožbe na upravno sodišče, saj na razpisu niso dobili desetletnih koncesij za opravljanje javne veterinarske službe. Veterinarsko upravo Republike Slovenije (Vurs), ki je pripravila razpis, obtožujejo, da je ta diskriminatoren, in obljubljajo, da bodo izčrpali vse pravne možnosti.

Vurs odgovornost zavrača
"Razpis je bil zunaj junija, takrat bi se lahko pritožili. Če so se prijavili, so sprejeli pogoje," pravi direktorica Vursa Vida Čadonič Špelič, ki dodaja, da so imeli veterinarji dve leti časa, da se pripravijo nanj, zdaj pa se pritožujejo "le določeni posamezniki". Direktor Veterinarske zbornice Jernej Lenič trdi, da je Vurs med veterinarje zasejal prepir, saj so tisti, ki so koncesije izgubili, vložili tožbe proti drugim. Prav tako je nezadovoljen, ker jih Vurs ni povabil k sodelovanju pri pripravi razpisa. Čadonič Špeličeva odgovarja, da bi bila to korupcija, saj bi veterinarji razpis pisali kar sami zase.

Veterinarji v anonimki Vurs obtožujejo, da je bil razpis napisan "na roko določenim veterinarskim organizacijam", in izpostavljajo Veterinarsko ambulanto Buba, katere direktor Marjan Kastelic naj bi imel tesne povezave z nekdanjim ministrom za kmetijstvo Milanom Pogačnikom. Kastelic pravi, da gre za "čisto natolcevanje", in dodaja, da ga poskušajo prikazati v slabi luči, ker je evtanaziral Baričevičeve pse. Dokler tožbe ne bodo razrešene, v posameznih primerih veljajo stare koncesije. Doslej se je sodišče v vseh primerih strinjalo z Vursom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.