Slovenija
30 ogledov

Vzajemna: dopolnilno dražje za štiri evre

Izredna uprava pod vodstvom Dušana Kidriča je bila imenovana za devet mesecev. ( Žurnal24 main
Zdravstvena zavarovalnica Vzajemna bo za štiri evre podražila dopolnilno zdravstveno zavarovanje. Želje ministra za zdravje Tomaža Gantarja o nepodražitvi omenjenih zavarovanj se tako očitno ne bodo uresničile.

Po novem bodo tako morali zavarovanci Vzajemne po prvem juliju za prostovoljno zdravstveno zavarovanje dražje za štiri evre. Osnovna mesečna premija bo po novem znašala 28,62 evra, s 3-odstotnim popustom pa 27,76 evra.

Kot so zapisali na spletni strani Vzajemne, se je z uveljavitvijo Zakona o uravnoteženje javnih financ (ZUJF) za 66 milijonov evrov zmanjšuje delež stroškov zdravstvenih storitev, ki jih krije obvezno zdravstveno zavarovanje. To breme pa se s 1. junijem 2012 prenaša na dopolnilno zdravstveno zavarovanje.

Ali se bodo za podražitev zavarovanj odločili tudi v Adriaticu Slovenica in zavarovalnici Triglav, še ni znano. Po poročanju Dela naj bi v Adriaticu Slovenica zavarovanje podražili s prvim avgustom.

Na Zavarovalnici Triglav so za zurnal24.si dejali, da bodo po današnjem sestanku s strokovnimi službami Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije, na katerem bo ZZZS vsem trem zavarovalnicam, ki ponujajo dopolnilno zdravstveno zavarovanje, predstavil vplive varčevalnega zakona na izvajanje obveznega in posledično dopolnilnega zavarovanje, najkasneje do sredine prihodnjega tedna pripravili izračune o višini zavarovalne premije za dopolnilno zdravstveno zavarovanje.

Minister Tomaž Gantar je sicer že večkrat izrazil pričakovanje, da zavarovalnice po sprejetju zakona o uravnoteženju javnih financ ne bodo podražile dodatnih zavarovanj.

Komentarjev 8
  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 15:16 06.junij 2012.

    Kar pridno plačujmo,da bodo lahko spet ene štirje modeli iz tega denarja kupil za pol miljona € skret papirja?Upam,da se jim tale računica sesuje in,da zavarovalnica crkne čim prej,saj vse skup ena goljufija!

  • Anubis- 10:57 06.junij 2012.

    Pa niso rekli da naj bi se dopolnilno ukinilo?!!

  • Alena 10:02 06.junij 2012.

    ja pol pa kar daj v štunf, kdo ti brani....