Slovenija
10 ogledov

Vzajemna dražja za evro in pol

Vodstvo Vzajemne še vedno deluje brez dveh članov uprave, saj se je s predvideni Žurnal24 main
Mesečna premija za dopolnilno zdravstveno zavarovanje pri Vzajemni bo od 1. marca dražja za 5,9 odstotka. Nova premija bo tako znašala 24,62 evrov.

Okoli 900.000 zavarovancev Vzajemne bo tako še naprej imelo najugodnejšo premijo (brez popustov), pa čeprav se bo od konkurenčne razlikovala le za cent. Cena premije s popustom bo 23,88 evra (doslej 22,55 evra)

Podražitev je bila pred današnjo sejo nadzornega sveta največje zdravstvene zavarovalnice v Sloveniji pričakovana, saj so v zavarovalnici pred tem pojasnjevali, da bodo le stežka poiskali notranje rezerve za zagotovitev dodatnih sedmih milijonov evrov za programe, za katere osnovno zdravstveno zavarovanje odslej ne zadošča več.

Cena zavarovanje pri Vzajemni je bila doslej v primerjavi z Adriatic Slovenico in Triglavom zdaj nižja za okoli evro in pol na mesec, saj trenutno znaša še 23,25 evra.

Višja premija tudi pri AS
Tudi pri Adriatic Slovenici (AS) so nam že pred dnevi potrdili novo podražitev, danes pa so sporočili še znesek, ki jo bo potrebno za premijo plačevati od 1. marca. Nova cena bo tako 26,49 evra na mesec oz. 7,2 odstotka več, kot doslej, ko je bila cena 24,59 evra.

Pri Triglavu, zdravstveni zavarovalnici podražitev premije, ki trenutno znaša 24,63 evra, za zdaj ne načrtujejo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.