Slovenija
24 ogledov

Vzajemna ima nove nadzornike

(Foto: BOBO) Žurnal24 main
Znani so novi člani nadzornega sveta Vzajemne. Tako stara kot izredna uprava brez razrešnice.
Skupščina je sprejela sklep, da bilančni dobiček za poslovno leto 2009 v višini 6,42 milijona evrov ostaja nerazporejen.

V novem nadzornem svetu Vzajemne so mesto dobili Mateja Kožuh Novak, Mirko Miklavčič, Marjan Urbanč in Andrej Zorko. Skupščina pa za lansko leto ni podelila razrešnice ne redni ne izredni upravi, prav tako ne nadzornikom.

 

Skupščina ni sprejela sprememb in dopolnitev statuta Vzajemne, na sklepe, tudi na sklep o izvolitvi članov nadzornega sveta, pa so bile napovedane izpodbojne tožbe.

Zdus si je že lani prizadeval za izredno skupščino zavarovalnice, na kateri naj bi zamenjali nadzorni svet. Kljub 20 tisoč zbranim pooblastilom jo je izredna uprava zavarovalnice preklicala, in to po tem, ko je senat AZN izdal odločbo o izredni upravi Vzajemne.

Znova zbirali podpise
V Zdusu so se zavzemali, da bi v nadzorni svet imenovali predsednico zveze Kožuh Novakovo, podpredsednika zveze Mirka Miklavčiča in predstavnika sindikatov Marjana Urbanča ter Andreja Zorka. V ta namen so se znova lotili tudi zbiranja pooblastil za skupščino, do roka pa naj bi jih zbrali nekaj nad 20 tisoč.

Kožuh Novakova je nedavno zatrdila, da ne gre za poskus prevzema zavarovalnice s strani upokojencev, temveč za to, da skuša civilna družba nadzirati, kako se sredstva v Vzajemni porabljajo in zagotoviti, da se porabijo za osnovni namen. Njihov nadzorni svet naj bi tudi pregledno izbral novo upravo.

AZN in upravi, ki jo sestavljata Dušan Kidrič in Irena Kos, ne zaupajo, da bosta odpravili po njihovem mnenju obsežne nepravilnosti v upravljanju denarja članov Vzajemne. Kidrič je sicer pred časom že nakazal, da si želi ostati na čelu zavarovalnice.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.