Slovenija
20 ogledov

Vzajemna: lov za 10 tisoč evri plače

Do pridobitve licence obeh imenovanih kandidatov v upravi ostaja Irena Kos, ki j Žurnal24 main
Predvidoma do konca septembra bo znano, katera trojka bo v prihodnje sedela na vrhu Vzajemne. Plača sedanjega šefa Dušana Kidriča znaša okoli 10 tisoč evrov.

Nadzorni svet Vzajemne bo jutri usklajeval in potrjeval vsebino javnega razpisa za novo upravo Vzajemne, je potrdil prvi nadzornik Mirko Miklavčič. Razpis bo nato v prihodnjih dneh objavljen v dnevnem časopisju, rok za prijavo pa bo predvidoma med osem do deset dni, je še pojasnil Miklavčič. In dodal, da je zelo mogoče, da bo nova uprava ne več dvočlanska, ampak tričlanska.

Kidrič se lahko prijavi

Ukinitev Vzajemne
Sicer pa je Miklavčič povedal še, da se bo po seji NS jutri sestal tudi s sindikatom zaposlenih na Vzajemni. Pojasnil je, da jih bo poskušal pomiriti, da se ukinitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanje v obliki, kot je zdaj, ne bo zgodila čez noč. "Za zdaj je ključno, da zaposleni pridno delajo in ne zganjajo panike, ker so zavarovancem za njihov denar dolžni zagotoviti najboljše storitve." Izjave ministra za zdravje Dorjana Marušiča, ki je nakazal možnost ukinitve tega zavarovanja, pa je označil za prenagljene. "Na tak način se v zdravstvo ne bo nateklo nič več denarja. Za tako potezo ni nobenega razloga in mislim, da je treba tak predlog temeljito preučiti. Preden bi se to zgodilo, je še veliko čejev." Predvsem je Miklavčič omenil pravni vidik večletnih pogodb, ki jih imajo nekateri zavarovanci.

Nadzorniki bodo jutri imenovali tudi kadrovsko komisijo nadzornega sveta, ki bo pregledala prijave in opravila razgovore s prijavljenimi kandidati. Končna odločitev bo po napovedih sprejeta na nadzornem svetu, in sicer najkasneje do konca septembra. "Nikogar vnaprej ne izključujem, vsak se lahko prijavi," pa prvi nadzornik odgovarja na vprašanje, ali bi v novi upravi podprl na primer Dušana Kidriča, če bi se ta prijavil na razpis.

Zavlačevanje z licencami
Novi člani uprave bodo pred zasedbo vrha Vzajemne morali dobiti licenco Agencije za zavarovalni nadzor (AZN). V preteklosti so nekateri šefi in člani zavarovalnic, med njimi je bil tudi Boštjan Aver, bivši predsednik uprave Vzajemne, licenco dobili v rekordnem času, v nekaj dneh, drugi pa nikoli. Ali se tu torej lahko zaplete? Miklavčič odgovarja, da se s tem ne obremenjuje, "v upravo bomo poskušali imenovati najboljše ljudi, zato menim, da bodo ti v roku enega meseca dobili tudi licenco AZN".

Skrivnostno o poslovanju
"Ni videti, da bi bilo slabo, več pa bomo lahko povedali jutri, ko dobimo še določene podatke, ki jih še čakamo," pa je bil Miklavčič skrivnosten o tem, kako je Vzajemna poslovala v prvih šestih mesecih letos. Nadzorniki se bodo namreč jutri seznanili tudi z nerevidiranimi poslovnimi rezultati zavarovalnice od januarja do konca junija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.