Slovenija
20 ogledov

"Vzajemna manipulira s potencialnimi zavarovanci"

Na glasovnici lahko obkrožite največ 27 od 54 oziroma 47 kandidatov, sicer bo gl Žurnal24 main
Pri Zvezi društev upokojencev Slovenije so dobili poročila, da agenti Vzajemne novo ponudbo predstavljajo tako, da številni poklicani ponujeno zavarovanje razumejo kot obvezo na račun zdravstvenega zavarovanja.

Zavarovalnica Vzajemna oglašuje nov paket Nezgodno zavarovanje starejši. Ponudbo prek telefona oglašuje starejšim od 65 let, pri Zvezi društev upokojencev Slovenije (Zdus) pa opozarjajo, da so dobili poročila o tem, da agenti ponudbo predstavljajo tako, da številni poklicani ponujeno zavarovanje razumejo kot obvezo na račun zdravstvenega zavarovanja. Pri Vzajemni trdijo, da oglašujejo transparentno.

"Takšno nagovarjanje je za starejše ljudi zavajajoče, sploh ker pri tem omenjajo tudi bolnišnico, ki bi bila za posameznika nekajkrat dražja, če ne podpiše pogodbe. Vzajemna manipulira s potencialnimi zavarovanci, saj poklicane postavijo pod dejstvo, da je na podlagi telefonskega razgovora že sklenjeno zavarovalno razmerje. Naknadno pa Vzajemna pošilja v podpis pogodbe, češ da je razmerje že sklenjeno, in sicer na podlagi pristanka v telefonskem razgovoru z agentom," so sporočili iz Zdusa.

Pri zvezi menijo, da je tovrstno ponujanje storitev "izkoriščanje in zavajanje neukih starejših ljudi", potencialnih zavarovancev ponujenega paketa Nezgodno zavarovanje starejši, saj agenti Vzajemne pri ponujanju paketa zlasti pozabijo povedati, kar piše v splošnih pogojih v ponudbi Vzajemne. Tam piše, da se "za nezgodo in posledice nezgode ne štejejo bolezni in posledice bolezni", zato bi bilo upravičenost do zavarovalnine sploh težko uveljaviti.

"Očitno so si natančno izračunali, da je možnost poškodb pri mlajših upokojencih vendarle nekoliko manjša kot pri mladih ljudeh in ravno tako manjša kot pri ljudeh nad 77. letom starosti, ko se s pojavom kroničnih bolezni, denimo osteoporoze, izrazito poveča možnost padcev, poškodb, zlomov kosti," so v sporočilu zapisali pri zvezi društev.

Pri tem pa poudarjajo, da ponudba za starejše sama po sebi ni sporna, a da je sporen na način pridobivanja zavarovancev pri nekaterih agentih. "Upokojencem svetujemo, naj v primeru sprejema klica agenta oziroma prejema v podpis pogodbe za sklenitev zavarovanja temeljito premislijo, preden se za karkoli odločijo," so še svetovali pri Zdusu.

Pri Vzajemni pa so po poročanju Dnevnika poudarili, da se pri trženju zavarovanj in v stikih s strankami trudijo, da jasno in transparentno predstavijo svojo ponudbo. Neimenovani agent Vzajemne pa je za Dnevnik povedal, da načeloma računajo na to, da se starejši pred sklenitvijo nezgodnega zavarovanja z nekom posvetujejo.

Komentarjev 1
  • erikkk 11:44 06.avgust 2013.

    dejmo starejše nategnat kjer se le da ... ti itak ne razumejo ane ...transparentno haaa ... vsak izgovor je dober