Slovenija
31 ogledov

Vzajemna: razrešnica upravi in članom NS

Izredna uprava pod vodstvom Dušana Kidriča je bila imenovana za devet mesecev. ( Žurnal24 main
Skupščina Vzajemne je podelila razrešnico upravi in članom nadzornega sveta. Zastopniki članov Vzajemne so tudi sprejeli sklep, da se bilančni dobiček leta 2011 v višini 1.132.512 evrov razporedi v varnostne rezerve, so sporočili iz Vzajemne.

Skupščina Vzajemne je namreč danes obravnavala letno poročilo družbe za preteklo poslovno leto. Sprejela je sklep, da se 16.441 evrov razporedi v varnostne rezerve dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, 1.116.070 evrov pa v varnostne rezerve drugih premoženjskih zavarovanj (razen dopolnilnega). Preostanek bilančnega dobička v višini 170.159 evrov po sklepu skupščine ostane nerazporejen, so še sporočili iz zdravstvene zavarovalnice.

Tako je skupščina sledila predlogu uprave in nadzornega sveta Vzajemne, medtem ko sta člana skupščine Marko Martinuzzi in Jasmina Opec predlagala, da se del bilančnega dobička v višini 0,9 milijona evrov izplača članom v obliki znižanih premij.

V sporočilu za javnost po seji skupščine so dodali še, da je Vzajemna poslovala učinkovito, saj je v letu 2011 znašal delež obratovalnih stroškov v obračunani kosmati zavarovalni premiji 8,95 odstotka.

Zavarovalnica Vzajemna je v preteklem letu sicer ustvarila 246,5 milijona evrov čistih prihodkov od zavarovalnih premij in 2,4 milijona evrov čistega dobička.

Skupščina se je seznanila tudi z letnim poročilom o notranjem revidiranju za leto 2011 in za revizorja za tekoče poslovno leto imenovala revizijsko družbo BDO Revizija.

Skupščina je potrdila tudi višine sejnin za nadzorni svet, za komisije nadzornega sveta in volilno komisijo. Te ostajajo na enaki ravni kot doslej, za predsednika nadzornega sveta 325 evrov bruto, za člane pa 215 evrov bruto.

Odpoklica nadzornikov, ki so ga predlagali trije člani skupščine – Stojan Auer, Irena Kos in Julka Gojković – na današnji skupščini niso izglasovali, tako da ostaja zasedba nadzornega sveta nespremenjena, so v Vzajemni pojasnili za STA.

Kot razlog za predlog zamenjave nadzornikov so med drugim predlagatelji navedli nepotreben konflikt z agencijo za zavarovalni nadzor glede časovne omejitve imenovanja nove uprave zavarovalnice, kršenje statuta zavarovalnice in poslovnika nadzornega sveta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.