Slovenija
1 ogledov

Vzajemna z 219.000 evri izgube

(Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Ob koncu lanskega leta je imela Vzajemna 219.000 evrov izgube.

Nadzorni svet Vzajemne zdravstvene zavarovalnice je obravnaval nerevidirano letno poročilo družbe za leto 2010 in ugotovil, da je Vzajemna ob koncu leta zabeležila izgubo v višini 219.000 evrov. K izgubi je največ prispeval prenos nekaterih stroškov iz obveznega na dopolnilno zavarovanje in s tem negativni poslovni izid iz dopolnilnih zdravstvenih zavarovanj. Pri dopolnilnih zavarovanjih je Vzajemna zabeležila dobra 2,5 milijona evrov izgube, pri drugih premoženjskih zavarovanjih pa 2,3 milijona evrov dobička.

Tržni delež je glede na pobrano bruto premijo vseh zavarovanj v Sloveniji lani predstavljal 11,5 odstotka, medtem ko je glede na pobrano bruto premijo premoženjskih zavarovanj znašal 16,7 odstotka slovenskega zavarovalniškega trga.

Volitve v skupščino Vzajemne
Sicer pa imajo člani Vzajemne do 5. maja možnost, da kandidirajo ali dajo podporo kateremu od kandidatov za člana skupščine Vzajemne. Vsi, ki so člani družbe najmanj leto dni, lahko vložijo svojo kandidaturo za člana skupščine. Tisti, ki ne želijo kandidirati sami, lahko dajo svojo podporo kateremu od kandidatov.

Glasovanje bo potekalo v dveh delih. 23. maja se bo začelo predčasno glasovanje, ki bo potekalo deset dni. 8. junija pa bo potekalo redno glasovanje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.