Slovenija
21 ogledov

Vzdrževane člane prijavite do 5. februarja

dohodnina zurnal
Pri ugotavljanju, kako bo za vašo družino ugodneje, si lahko pomagate s programom za testni izračun dohodnine.

Zavezanci za dohodnino, ki med letom niso uveljavljali posebne olajšave za vzdrževane družinske člane oz. so jo uveljavljali, a želijo te podatke spremeniti, morajo vlogo na pristojno davčno upravo oddati najpozneje do 5. februarja, opozarjajo na Davčni upravi RS (Durs).

Na Dursu zavezancem svetujejo, naj se pred oddajo vloge s svojimi družinskimi člani (zakonci, zunajzakonskimi partnerji, otroki ...) dogovorijo glede uveljavljanja posebne olajšave, pri tem pa si lahko pomagajo s programom za testni izračun dohodnine.

Obrazec vloge za uveljavljanje posebne olajšave za vzdrževane družinske člane je dostopen na vseh davčnih uradih in izpostavah, zavezanci pa ga lahko natisnejo tudi s spletne strani davčne uprave.

Podpisano vlogo morajo zavezanci oddati po pošti ali osebno na pristojni davčni urad oziroma izpostavo (kjer je zavezanec vpisan v davčni register). Vlogo je mogoče oddati tudi prek Dursovega sistema eDavki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.