Slovenija
20 ogledov

Vzel invalidu, da je dal direktorju

slovenija 04.12.12. peter bossman, foto: suzana kos Žurnal24 main
Kadrovska se najdejo, medtem ko invalid na neprofitno čaka že več kot 13 let.

"Že dobrih 13 let sem zaposlen na piranski občini, sem invalid druge stopnje in najemnik. Mesečnih stroškov s svojo plačo preprosto ne zmorem več; najemnina za prostor, v katerem živim, me dobesedno davi. Končal bom na cesti in postal brezdomec," je obupan Đino Zupičič.

Morda je storil napako

Na seznamu za neprofitno stanovanje je že več kot desetletje. "Prosilcev zanj je v piranski občini trenutno 130," je ta teden povedal piranski župan Peter Bossman. Zupičič se je s prošnjo za pomoč obrnil tudi nanj. "Na pogovoru mi je dejal, da je morda z odobritvijo kadrovskih stanovanj dvema svojima sodelavcema storil napako," povzema sogovornik.

Oba sta bila pri kampanji

Piranski župan je namreč letos direktorju občinske uprave – ta je po podatkih Agencije Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve septembra dobil 3.580 evrov bruto – in koordinatorju projektov brez internega razpisa priskrbel kadrovski stanovanji; oba "privilegiranca" sta bila njegova tesna sodelavca v predvolilni kampanji in sta na občino prišla po Bossmanovem prevzemu županske funkcije.

Bossman obudil kadrovska

V Piranu sicer pred tem že nekaj let niso dodeljevali kadrovskih stanovanj; Bossmanov predhodnik Tomaž Gantar je hotel ta luksuz ukiniti. A nova lokalna politična garnitura je lansko pomlad odlok o dodeljevanju službenih stanovanj spremenila – vanj so vnesli možnost, da lahko župan le s sklepom, torej brez razpisa, v svojem mandatu dodeli največ tri stanovanja. Izbranci jih dobijo za dobo štirih let z možnostjo podaljšanja pogodbe. Stanovanji za izbranca sta bili prekvalificirani iz neprofitnih v kadrovski.

Kardiolog ga ne potrebuje

Na občini so nato dodelili še tretje stanovanje, in sicer kardiologu Siniši Grujiću, ki ima sicer tudi zasebno ambulanto. "Dodelili smo mu ga, a nas je pred kratkim obvestil, da je našel drugo rešitev, in se nam zahvalil za pomoč," so nam razkrili na piranski občini. Stanovanje je zdaj prazno.

"Župan ima zdaj možnost, da pokaže, da mu je mar tudi za druge sodelavce in ne le za tiste, ki so mu politično blizu," novico komentira Zupičič.

Komentarjev 7
  • privat 22:35 08.december 2012.

    super hik...lik iz Alan Forda..!! bravo še črnce so okužili

  • Darko 20:09 08.december 2012.

    ćlovek s socialnim čutom, sd lukšić & companija

  • mph 16:40 08.december 2012.

    Bi zelo rad slišal še drugo stran. Seveda je katastrofa, da nekomu za recimo 100€ dolga rubijo hišo, ampak je tudi katastrofa, da ta isti ignorira 99 pozivov, se obnaša, kaj mi pa morete, ... nato pa se zgodi, kar ...prikaži več se je imelo. Seveda je čisto možno, da je tako, kot je opisano, čisto možno je tudi, da je dotični bil čisto sam kriv. Čas bo pokazal, škoda pa je nastala zdaj.