Slovenija
37 ogledov

"Vzela nam je prijatelje, spominov ne"

Žalna slovesnost za preminule v nesreči, ki se je zgodila pred dvema letoma.
1/39
Žurnal24 main
Minevata dve leti od tragične nesreče na Savi, ko je v spustu pri HE Blanca izgubilo življenje 13 udeležencev. "Sava nam je vzela prijatelje, spominov nam ne more," je zatrdil Jakob Presečnik.

 

"Še predobro se spominjam začetka tistega julija. Bili so ravno tako lepi, sončni, poletni dnevi, kot jih doživljamo zdaj, in zdelo se je, kot da je pred nami dolgo brezskrbno poletje, ko se bomo pripravljali na državnozborske volitve. Nato pa nas je udarilo – Slovenija je nenadoma izgubila 13 mladih in energičnih ljudi, med drugimi naša prijatelja in kolega Kristijana Janca in Marjana Kogovška. Kristijan je bil kljub začetku poletja v polnem delovnem zagonu, ravno v tistem času je dobil dodatno zadolžitev kot predsednik volilnega štaba. Še danes težko izrazim z besedami, kako hudo nam je bilo v tistih dneh. Izgubili smo dobrega prijatelja, sodelavca, kolega, ki je vedno znal pomiriti še tako razgreto debato in z nalezljivo dobro voljo vedno deloval konstruktivno," se spominja vodja PS SLS Jakob Presečnik.

V sporočilu za javnost so predstavniki stranke še zapisali, da za vse v SLS začetek julija nikoli več ne bo enak. "Res, življenje in naše delo gresta dalje, a spomini ostajajo. Tisti lepi – na vse preživete trenutke in skupno delo, obenem pa tisti grenki – osredotočeni na tisti julij, ko kar nismo mogli doumeti, kaj se je zgodilo," pravi Presečnik.

Občina Sevnica sicer je danes popoldne pripravila polaganje vencev na prostoru ob HE Blanca, ki se ga je poleg vodstva Občine Sevnica in ostalih, ki so se prišli poklonit spominu na preminule, udeležil tudi podpredsednik in poslanec SLS Franc Bogovič, sicer župan Občine Krško in tudi udeleženec tragičnega spusta po Savi. Ob 19. uri je bila v cerkvi sv. Nikolaja v Sevnici še sveta maša za vse, ki so izgubili življenje 3. julija 2008.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.