Slovenija
77 ogledov

Vzeli bi, pa nimajo od kod

Stanislav Žagar, kav Nino Verdnik
Snaga. Z mediacijo do vsaj dela poplačila odškodnine od nekdanjega prvega moža.

"Znesek 4,4 milijona evrov je visok in ga posameznik, ki hodi le v službo, težko pokrije. Če bi z mediacijo dobili vsaj del tega, bi bilo to za nas sprejemljivo," je po prvi obravnavi zoper nekdanjega direktorja Snage Stanislava Žagarja pojasnil Ivan Hajnšek, zdajšnji direktor Snage. Stranki sta se strinjali, da se bosta v treh mesecih najprej poskušali dogovoriti prek mediacije.

 

"Brez komentarja"

Kot smo že poročali, zaradi sklenjenih aneksov k pogodbi s podjetjem Papir servis, ki jih je podpisal Žagar, Snaga odškodninsko toži bivšega direktorja za 4,4 milijona evrov. Za toliko naj bi bilo oškodovano to javno podjetje, posredno pa tudi Mariborčani. Žagar ob prihodu na sodišče ni dajal izjav, sodišče pa je zapustil pri stranskem vhodu in se izognil novinarjem.

Premoženje (pre)majhno

"Pogodbe so škodljive. Žagar je pogodbe s Papir servisom izvedel mimo javnega naročila. Sodišče je že izdalo začasno odredbo o nerazpolaganju s premoženjem, vendar je po nam znanih podatkih Žagarjevo premoženje bistveno manjše od zahtevka 4,4 milijona evrov," je pojasnil Zvonko Kolšek, zagovornik Snage v tem postopku, in dodal, da zoper Žagarja v tej zadevi teče tudi "preiskovalni postopek". Ovadba zoper Žagarja zaradi zlorabe uradnega položaja je bila podana že lani in je v tem trenutku v predkazenskem postopku.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.