Slovenija
18 ogledov

Vzeli bodo sebi, dali Preventovim delavcem

Matjaž Zanoškar (Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Občina Slovenj Gradec bo namenila dodatna sredstva za svoje občane, ki so zaradi stečaja Prevent Globala in Prevent avtomobilskih delov izgubili zaposlitev.

Po napovedih slovenjegraškega župana Matjaža Zanoškarja bo občina za enkratne denarne pomoči za socialno ogrožene prispevala še dodatnih 45.000 evrov. V proračunu je sicer za ta namen predvidenih 25.000 evrov, od tega jih je ostalo še 11.000.

Znesek enkratne občinske pomoči se giblje od 113 in 520 evrov. Do najvišje pomoči so upravičene tiste družine, pri katerih sta bila oba starša zaposlena v Preventu in ima najmanj dva otroka. Doslej so dobili že 160 vlog, 60 so jih že rešili, ostale bodo v prihodnjih dneh. Iz slovenjegraške občine je sicer prihajalo 276 zaposlenih v Preventu.

Zmanjšali stroške občinske uprave
Dodatna sredstva nameravajo zagotoviti tako, da bodo zmanjšali sredstva za plače v občinski upravi. To pomeni, da do konca leta ne bodo realizirali načrtovanih zaposlitev. Na mizi je tudi predlog, da bi se mestni svetniki na današnji izredni seji, na kateri bodo odločali o dodatni pomoči, odrekli sejnini. Tako bi zbrali še dodatnih 5.000 evrov.

Tudi preko ostalih vzvodov

Zanoškar od službe vlade za lokalno samoupravo in regionalni razvoj zahteva takojšnje oblikovanje interventnega zakona za pomoč Koroški. Poleg tega nameravajo na občini še povečati sredstva za subvencije za stanarine in vrtce. Občinski podjetniški center bo priskočil na pomoč tistim občanom, ki se bodo želeli samozaposliti.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.