Slovenija
61 ogledov

Vzgojiteljica ni kriva

vrtec učilnica Profimedias
Tožilstvo je zavrglo prijavo zoper vzgojiteljico iz Slovenske Bistrice. Ravnateljica vrtca: "Vesela sem, da se je tožilstvo tako odločilo".

Okrožno državno tožilstvo v Mariboru je sprejelo odločitev v primer domnevnega nasilja v Slovenski Bistrici, ko naj bi vzgojiteljica otroka vrgla ob tla. "Po prejemu poročila PU Maribor smo zavrgli prijavi, ki je bila podana zoper fizično osebo zaradi kaznivega dejanja zanemarjanje mladoletne osebe in surovo ravnanje po 1. odstavku 192. člena kazenskega zakonika, o čemer je bil prijavitelj tudi obveščen in poučen o možnosti subsidiarnega pregona,"« so nam povedali na tožilstvu. 

"Tožilstvo se je izjasnilo. Zelo sem vesela, da se je tožilstvo tako odločilo. Zadeva je za nas zaključena," je povedala ravnateljica vrtca Ivana Leskovar. "Na žalost pa za vzgojiteljico zadeva še ni zaključena." Vzgojiteljica je še vedno na bolniškem dopustu, je dejala ravnateljica. 

"To ni enostavna zadeva. Nekdo, ki brezglavo odreagira, se ne zaveda posledic, ki jih lahko to pusti na človeku, ki je potem ožigosan," je še dodala Leskovarjeva. "Moram pa reči, da je vsa okolica ugotavljala, da se je vzgojiteljici naredila zelo velika krivica."

Iz Sindikata vzgoje in izobraževanja so odgovorili, da se vzgojiteljica ni odločila za pravno pomoč, ki ji jo je ponudil oziroma bi jo omogočil sindikat. "Naj bi pa sama sprožila ustrezne sodne postopke," je povedal tiskovni predstavnik sindikata Sandi Modrijan

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 12
  • mph 15:35 15.april 2017.

    Glede na to, da je pankrt zaničljiv izraz za nezakonskega otroka, je to velik problem, da so okoli takšni IDIOTI, ki otroke žigosajo.

  • Francesco Sinibaldi 14:16 15.april 2017.

    In the purity of a dream.Modest andsparkling virtue,I can hear anattraction wherea delicate candle discoversa fate.Francesco Sinibaldi

  • Franjo Erman 13:57 15.april 2017.

    na osnovi česa so jo sploh tožil?