Slovenija
17 ogledov

Vzgojitelju v vrtcu skoraj pet let zapora

Fotografija je simbolična Anže Petkovšek
Pedofilija. Nekdanji vzgojitelj je hranil fotografije golih otrok. Prijeli so ga novembra, maja pa že obsodili.

S štirimi leti in desetimi meseci zapora naj bi na ljubljanskem sodišču pred dnevi kaznovali nekdanjega pomočnika vzgojiteljev v enem od slovenskih vrtcev, ki ga je policija prijela konec novembra. Pri njem so namreč odkrili fotografije golih otrok. Med drugim naj bi gole fotografiral tudi tiste, na katere je pazil v vrtcu.

V priporu od novembra

Konec februarja so mu začeli soditi, ker naj bi varovane otroke zlorabil. V priporu biva, odkar ga je lani prijela policija. Zaradi suma, da bi svoje dejanje lahko na svobodi ponovil, bo moral v priporu počakati na pravnomočnost sodbe.

Zaprto za javnost

Mladeniču so sicer sodili za zaprtimi vrati sodne dvorane, saj je bila javnost izključena zaradi varovanja pravic mladoletnih žrtev. Zato uradno tudi ni znano, koliko prič in koga je sodnica zaslišala v treh mesecih, kolikor je trajalo sojenje. "Sodba na prvi stopnji je bila izdana 11. junija. Sodišče še nima vseh potrdil o vročitvi, zato vas z vsebino ne moremo seznaniti," pa na sodišču odgovarjajo na vprašanje, kolikšno kazen so naložili nekdanjemu vzgojitelju. Neuradno naj bi mladenič ob izreku sodbe napovedal, da se bo pritožil, ko prejme pisno sodbo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.