Slovenija
37 ogledov

Vzhod v soncu, zahod v oblakih

Sonce Shutterstock
Danes in jutri bo sončno le še na vzhodu. Jutri se bo dež do večera razširil po celi državi, a bo do torka zvečer že ponehal. Suša bo vztrajala, za kratek čas si bodo opomogli le lokalni vodostaji na vzhodu.

"Danes bo na vzhodu še sonce, v osrednji Sloveniji in zahodu pa bo bolj oblačno, v hribovitih predelih lahko pade kak dež," pravi Uroš Strajnar, dežurni prognostik iz Agencije RS za okolje.
Veter bo postopno oslabel. Najnižje jutranje temperature bodo od 4 do 6, v krajih z vetrom in ob morju do okoli 10, najvišje dnevne od 8 do 16, ob morju in na vzhodu do 18 stopinj Celzija.

Po besedah prognostika, se lahko sonca jutri prav tako nadejate le na vzhodu. Na zahodu bo namreč že deževalo, padavine pa se bodo popoldne širile tudi proti vzhodu. "Nekje do večera računamo, da bo začelo deževati po celotni državi,“ pojasni.

V torek lahko po napovedih prognostika pričakujemo oblačno vreme, občasno lahko naletava rahel dež, proti večeru pa nas že čaka izboljšanje. "Nato pa lepo vreme brez padavin pričakujemo vse do konca tedna,“ še pove Strajnar.

"Vodostaji si v splošnem ne bodo opomogli"

Da bi si vodostaji opomogli, se glede na napovedi ne moremo nadejati. "Padavin bo bolj malo, največ na zahodu. V hribih in gorah lahko pade več dežja, v osrednji Sloveniji bo padavin manj,“ pove Strajnar.

Komentarjev 1