Slovenija
19 ogledov

Vžigali bodo kitajska vozila

Novi proizvodni prostori bodo zrasli ob obstoječih v Taicangu, dobrih 50 kilomet Žurnal24 main
Največja slovenska naložba na Kitajskem.
Ambiciozni načrti
Poslovanje. Prodaja Iskre Suzhou naj bi letos dosegla 28 milijonov dolarjev, od tega več kot polovico na lokalnem trgu. Do leta 2013 je predvidena osemodstotna letna rast, skupni lokalni tržni potencial novih projektov pa je ocenjen na 21 milijonov dolarjev.

Šempeter pri Gorici. Zaradi širitve družbe in novih poslov bodo v kratkem začeli graditi nove proizvodne prostore odvisne družbe Iskra Suzhou Autoelectric na Kitajskem, so sporočili iz družbe Iskra Avtoelektrika.

Družba, v kateri od leta 2005 poteka proizvodnja zaganjalnikov, alternatorjev in enosmernih motorjev za lokalni trg in izvoz, trenutno zaposluje 216 ljudi in je druga najmočnejša proizvodna družba v skupini Iskra Avtoelektrika.

Dva milijona dolarjev
Vrednost investicije v zemljišče in gradnjo novih proizvodnih prostorov v velikosti osem tisoč kvadratnih metrov znaša dva milijona dolarjev, po načrtih pa naj bi proizvodnjo v novih prostorih zagnali oktobra prihodnje leto. S to investicijo Iskra Avtoelektrika še utrjuje svoj položaj na Kitajskem, kjer ima že danes med slovenskimi podjetji vodilni položaj po velikosti tovarne, številu zaposlenih in obsegu prodaje.

Vizija Iskre Suzhou Autoelectric je postati vodilni proizvajalec zaganjalnikov in eden od vodilnih proizvajalcev alternatorjev za gospodarska vozila na Kitajskem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.