Slovenija
20 ogledov

VZMD hoče tožbo proti Šrotu

V večini primerov naj bi pri patronatski izjavi šlo zgolj za moralno zavezo daja Žurnal24 main
V Vseslovenskem združenju malih delničarjev (VZMD) zahtevajo, naj se proti nekdanjemu šefu pivovarne Bošku Šrotu in nadzornemu svetu vloži tožba.

VZMD bo 16. julija na skupščini družbe v Laškem nastopil z nasprotnim predlogom naj se proti Šrotu vloži odškodninsko tožbo, poleg tega pa še proti vsem nadzornikom, ki so imeli mandat od 31. 8. 2004 do 31. 8. 2009. Po mnenju VZMD je Šrot sprejemal odločitve, ki niso bile v dobro družbe, temveč so služile le njegovemu osebnemu interesu.

Pri tem dodajajo, da so se za predlog tožbe proti Šrotu in nadzornikom odločili po "šokantnem razkritju", da se je o članih nadzornega sveta uprava odločala kar sama. To naj bi po besedah VZMD počela v dogovarjanju z upravo NLB ter Društvom - Mali delničarji - Skupaj smo močnejši in Zavodom za zastopanje in izobraževanje malih delničarjev, ki so jo pri tem početju podprli.

Druga plat: Podmazani nismo z nikogaršnje strani
Na zlasti zadnji del, torej „šokantno razkritje“ se je že odzvalo tudi Društvo Malih delničarjev - Skupaj smo močnejši: „V petek smo se res sestali z vodstvom NLB-ja, in sicer zato, da ugotovimo, zakaj niso bili na skupščini Istrabenza. Med drugim je beseda nanesla tudi na bližajočo se skupščino Pivovarne Laško. Že prej smo ocenili, da naš kandidat Stojan Auer nima realnih možnosti za izvolitev in dogovorili smo se, da podpremo kandidata NLB-ja, kdorkoli to že bo,“ odgovarja Rajko Stankovič z omenjenega društva.

Kot poudarja, je to „edino smotrno, da skupina ne bi šla v stečaj“. Tukaj je po njegovih besedah konec zgodbe o dogovarjanju o nadzornikih.

Kar pa se tiče namigov, da naj bi bili podmazani s strani skupine Pivovarne Laško, lahko rečem samo, da vse skupaj nima absolutno nobene osnove.“ Stankovič dodaja, da so v vsem obstoju društva od skupine sicer res dobili - kot poudarja - eno donacijo v višini tisoč evrov, ki pa se „skrije v primerjavi s tistim, kar so prejemali v VZMD-ju“.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.