Slovenija
33 ogledov

Warhol vabi v Piran

Živa Škodlar Vujić in Laza Vujić Žurnal24 main
Na današnji dan pred 83 leti se je rodil Andy Warhol, ikona pop arta. Njegova dela to poletje in jesen vabijo v piransko palačo Trevisini.

Šestega avgusta leta 1928 se je rodil Andy Warhol, eden od utemeljiteljev umetnostnega gibanja pop art.

Njegova dela si je po 10 letih, ko je bil predstavljen v Moderni galeriji v Ljubljani, mogoče ogledati tudi v Piranu. "V povprečju si razstavo na dan ogleda okoli sto obiskovalcev," o velikem zanimanju zanj in dela še petih drugih ikon pop arta na razstavi Sijajni pop v piranski palači Trevisini pove Polona Senčar, vodja projekta in direktorica agencije Maona, ki je razstavo omogočila. Odprta bo do 9. oktobra, vendar jo bodo morda zaradi zanimanja s strani fakultet podaljšali.

Med gosti prevladujejo Slovenci, med tujci Avstrijci in Italijani, ki jih je v zadnjem času vse več. "Opažamo, da jih veliko pride v Piran prav zaradi razstave," pojasnjuje Senčarjeva in dodaja, da je za zdaj največ individualnih gostov ter da naval skupin pričakujejo v septembru. Dobro je obiskovan tudi spremljevalni program, pred katerim je, kakor tudi vsako nedeljo, vedno tudi brezplačno vodenje po razstavi.

Poleg Warhola si je mogoče na razstavi grafičnih del ogledati tudi dela Roya Lichtensteina, Roberta Rauschenberga, Johna Chamberlaina, Toma Wesselmanna in Jamesa Rosenquista.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.