Slovenija
45 ogledov

Wolf bo tožil Cvikla

Wolf napoveduje, da se bosta s Cviklom srečala na sodni klopi. (Foto: Boštjan Ta Žurnal24 main
Poslovnež Walter Wolf napoveduje, da bo tožil Milana M. Cvikla. Zanj trdi, da je "mentalni invalid" in "lažnivec".

V Demokraciji pogovor s poslovnežem Walterjem Wolfom – govora je zlasti o aferi Patria. Ob izbruhu slednje je danes član evropskega računskega sodišča Milan M. Cvikl dejal, da ima papir, ki izkazuje, da je Wolf Janši izročil 300 tisoč evrov.

Wolf je vrnil, da je Cvikl "mentalni invalid“ in "lažnivec". Kot napoveduje, bo proti njemu še pravno ukrepal: "Tožil ga bom in takrat bodo za to izvedele tudi svetovne tiskovne agencije, kot je denimo Reuters," je napovedal.

Wolf sicer ponovno zavrača kakršnekoli sumljive posle okrog Patrie. Poudarja, da so teorije, da naj bi bila Patria na razpisu izbrana zaradi podkupnin, ki naj bi jih prejeli državni uradniki na ministrstvu za obrambo, "tako nore, da si jih je zelo težko predstavljati".

Dodaja, da se "ne boji, da ne bi videl svojega denarja“. Kot je povedal, je imel on oziroma njegovo liechtensteinsko podjetje svetovalno pogodbo sklenjeno z dunajskim poslovnežem Wolfgangom Riedlom. "Riedl sedaj toži Patrio, in ko jo bo iztožil, bom tudi jaz dobil svoj delež," je pojasnil.

Wolf se je sicer prejšnji petek v tožbi zaradi razžalitve poravnal s predsednikom upravnega odbora Viator&Vektorja Zdenkom Pavčkom. Kdaj naj bi vložil tožbo zoper Cvikla, ni natančno opredelil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.