Slovenija
31 ogledov

Wolf hoče 30 milijonov odškodnine

Walter Wolf. Večenji list
Mednarodni poslovnež Walter Wolf bo zaradi poslovne škode tožil Slovenijo, Hrvaško, Avstrijo in Finsko.

Tožbe je napovedal v nedeljskem pogovoru za zagrebški Jutarnji list. Zaradi škode, ki so mu je storili z vpletanjem v primer nakupa vojaških oklepnikov Patria, jih bo tožil na nacionalnih sodiščih ter sodišču za človekove pravice v Strasbourgu.

Nimam masla na glavi in ne bežim od problemov. Tisto zdaj niti niso problemi, temveč žoganje politikov z menoj, ker se imenujem Walter Wolf in ne Pero Perić in vsem ustreza, da bi me vpletli v kakšno afero.
Walter Wolf

Ker so mu, potem ko so njegovo ime v številnih državah povezali z afero Patria, blokirali račune in podjetja v Evropi, bo zahteval 30 milijonov evrov odškodnine. Tožbe zaradi domnevne vpletenosti v afero Patria bo vložil potem, ko bodo končali postopek v Sloveniji.

Napad "kriminalca Cvikla"
"Gre za politično igro, ki je usmerjena proti Janezu Janši, mene pa so izkoristili, ker sem znana osebnost," je povedal Wolf. Zanikal je obtožbe, da je Janši predal 300. tisoč evrov podkupnine, ter izpostavil, da je to povedal "kriminalec, ki je sedaj v Luksemburgu, sicer je bivši generalni sekretar slovenske vlade, Milan Cvikl".

"On je dejal, da ima za to pisano dokazilo, ki ga do danes ni nikomur pokazal", je v pogovoru nadaljeval Wolf. Kot je še dejal, je tožbo v aferi Patria v Sloveniji vložila "žena bivšega udbovca".  "To je vse golazen, prvorazredna banda, kot je bil gestapo v Nemčiji", je še dejal Wolf, ki je zanikal, da sta se z Janšo osebno spoznala.

Na Hrvaškem že obsojen
Zanikal je vpletenost tako v afero Patria kot v sumljivo poslovanje banke Hypo Alpe Adria. Obenem je dejal, da so mu naredili nepopravljivo škodo ter da se zaveda, da si izgubljenega ugleda nikoli ne bo uspel popolnoma povrniti.

"Ampak si to želim urediti in oprati svoje ime", je dejal Wolf, ki je prepričan, da dokazov o njegovi vpletenosti v afero Patria nimajo ne v Sloveniji ne na Hrvaškem niti na Finskem. Jutarnji list spominja, da naj bi hrvaške obveščevalne službe imele dokumente, ki naj bi kazali, da je Wolf sprejel pet milijonov evrov podkupnine, da bo Patria prodala oklepnike hrvaški vojski.

Sicer je bil leta 2008 na sodišču v Karlovcu nepravnomočno obsojen na dve leti in pol zapora zaradi prevare, s katero je oškodoval tamkajšnjo tovarno obutev za 23.000 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.