Slovenija
4 ogledov

Wolf se ni ujel v past

Walter Wolf. Večenji list
Finski organi so preklicali mednarodno tiralico za Walterjem Wolfom, ki se ga omenja v zvezi z domnevnim podkupovanjem pri 278 milijonov evrov vrednem nakupu slovenskih oklepnikov Patria.

"Mednarodna tiralica, ki so jo za Walterjem Wolfom razpisali finski pristojni organi, je preklicana," so nam potrdili na slovenski policiji. Iz Interpolove baze naj bi jo umaknili prav na dan, ko se je v Karlovcu začelo sojenje Wolfu.

Sicer pa hrvaška policija Wolfa ne bi aretirala, četudi bi Interpolova tiralica za njim še bila razpisana. "Svojih državljanov na podlagi mednarodne tiralice Hrvaška ne aretira, ker jih ne more predati drugim državam," je povedal tiskovni predstavnik policije Krunoslav Borovec. Wolf ima namreč poleg kanadskega, avstrijskega in slovenskega državljanstva tudi hrvaško, ni pa znano, kdaj ga je dobil.

 
 

Saj vidite, da sem prišel, in poglejte, tukaj sem parkiral avtomobil.

Walter Wolf pred sojenjem o tem, ali je imel težave pri prečkanju meje.

 
Wolf: Obtožbe so smešne
Wolfa obtožnica bremeni, da je v času, ko je bil lastnik družbe KIO, danes pokojnemu direktorju Ivu Maglici naročil, naj mu na zasebni račun nakaže 20 tisoč evrov od prodaje poslovnega prostora podjetja v Srbiji. "A ni malo smešno? Jaz imam tam avto, ki stane 220 tisoč evrov, tako da je to bedarija," pravi Wolf.

Preveritev transferjev
Da denar nakažejo na njegov račun, zato da bi ga imeli za izplačilo plač, naj bi Wolfu predlagal Maglica. Dokazov o tem, da bi iz te vsote izplačali plače, pa ni, trdi stečajni upravitelj. Sodnik v Karlovcu Ante Ujević je sprejel predlog obrambe, da od Splitske banke zahteva podatke o transferjih z Wolfovega računa. Sojenje se bo nadaljevalo 10. decembra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.