Slovenija
15 ogledov

Wolfa niso ustrelili, odgovarja s tožbami

Walter Wolf. Večenji list
Walter Wolf zatrjuje, da so finske oblasti proti njemu ustavile vse postopke. Zdaj Wolf napoveduje številne tožbe v Sloveniji in tujini.

Poslovnež Walter Wolf, ki je bil zadnje mesece v središču pozornosti zaradi domnevne vpletenosti v podkupovanje pri nakupu 278 milijonov evrov vrednih oklepnikov patria, je pokazal dokument, ki mu ga je poslal glavni preiskovalec zadeve Patria Kaj Erik Björkqvist in iz katerega je razvidno, da so proti njemu ustavljeni vsi postopki.

 
 

Lahko me ustrelijo, če mi bodo kaj dokazali.

Walter Wolf pred dvema mesecema, ko so se pojavili namigi o njegovi vpletenosti

 
"Poglejte, ko za nekoga zapreš Interpolov nalog za aretacijo, ga ne moreš spet kar tako odpreti," je dejal poslovnež, ki napoveduje, da bo zaradi prizadejane poslovne škode, ki jo je utrpel zaradi blokiranih računov, vložil tožbe. V Avstriji bo tako po navedbah časnika Delo tožil Steyer, v ZDA njegovega lastnika General Dynamics, v Sloveniji pa Sistemsko tehniko, dva časopisa in komercialno televizijo.

"Ne gre mi za denar, gre za princip. Poleg tega pa v tem času, odkar so mi zaprli liechtensteinske transakcijske račune, moja podjetja niso mogla poslovati. Verjetno si predstavljate, kakšna finančna izguba izhaja iz tega," je povedal.

Wolf je tudi potrdil govorice, da se je zaradi navzkrižnih izjav, ki sta jih dajala na zaslišanju na Dunaju, sprl z Wolfgangom Riedlom, ki je tudi sodeloval pri poslu. "Da, sprla sva se in jutri se bova na kosilu pogovarjala o tem, kako se bova prepirala še naprej," je dejal Wolf.

Finski preiskovalec Björkqvist in njegov sodelavec sta Wolfu po njegovih trditvah postavila 340 vprašanj, na katera "sem odgovarjal sproščeno, saj sem govoril resnico. Mislite, da bi deset ur lahko le napletal, ne da bi se na koncu zapletel?" zaključuje kanadsko-avstrijski poslovnež slovenskega rodu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.