Slovenija
575 ogledov

WU-LE: Lesene kravate iz Vuzenice navdušujejo na Kickstarterju

Lesena kravata WU-LE
1/4
WU-LE
Lesene kravate, ki jih izdelujejo v Vuzenici, navdušujejo tudi na platformi na množično financiranje.

"Osnovni strah ljudi je, kako se ta kravata nosi. A je izjemno lahka in je ob nošnji skorajda ne čutiš," pravi član slovenske ekipe WU-LE Matjaž Sterže, ki trenutno zbira prednaročila na Kickstarterju. A za razliko od preostalih lesenih kravat slovenska ekipa svoj izdelek predstavlja kot nosljiv modni dodatek in ne izdelek "za v darilni butik". Kravata je tudi podložena z usnjem in naj bi se po besedah Strežeta nadela "v kakih treh sekundah".

"Seveda, kravate bodo izdelane v Vuzenici," na vprašanje, kje bodo izdelovali že naročene kravate, odgovori Sterže, ki doda, da imajo pri avtorju ideje Vladu Vučiću doma lesarsko delavnico.  Vsaka kravata je tako ročno izdelana približno v štirih urah, s pomočjo dodatno zbranega denarja pa bi ekipa kupila še dodatni stroj, da bi les najprej grobo obrezal in tako skrajšal čas ročnega dela, ki sledi. "Da bomo lahko naredili 20 ali 30 kravat na dan, ne pa le dve ali tri," je še dejal Streže.

Zaenkrat imajo v klasični ponudbi kravate iz javorja, mahagonija in oreha, a vam po naročilu lahko izdelajo tudi kravate iz 20 različnih vrst lesa in različnih tekstur. Cena osnovnega modela v prednaročilu je sicer okoli 45 evrov.

Po končani kampanji pa si obetajo sodelovanje tudi s slovenskim podjetjem WoodWay, ki stavi na prodajo lesenih izdelkov. Med njimi pa je že mogoče najti tudi slovenska lesena sončna očala, uhane ...

Lesena kravata WU-LE | Avtor: WU-LE WU-LE

 

Komentarjev 1
  • luka14 18:34 29.junij 2018.

    Nekaj novega na trgu so lesene kravata in so definitivno v trendu. Tule sem zasledil par res super modnih dodatkov in se mi zdijo kul ,ponudbo pa si lahko ogledate na www.kwood.si ;)