Slovenija
13 ogledov

Yahoo in Google sklenila dogovor

V Yahooju si obetajo, da jim bo posel prinesel tudi do 800 milijonov dolarjev na Žurnal24 main
Spletna giganta Google in Yahoo sta se dogovorila, da bo Google oglaševal na Yahoojevem spletnem brskalniku.

Ameriško spletno podjetje Yahoo je sklenilo sporazum z Googlom, po katerem bo Yahoo uporabljal oglaševalsko tehnologijo najpopularnejšega iskalnika na svetu. Po dogovoru se bodo Googlovi oglasi pojavljali med nekaterimi Yahoojevimi rezultati iskanja v ZDA in Kanadi. Sodelovanje bo trajalo tri leta, z možnostjo podaljšanja do deset let, če se bodo na Yahooju odločili za obnovo sporazuma. V Yahooju predvidevajo, da jim bo posel z Googlom prinesel tudi do 800 milijonov dolarjev dodatnih prihodkov na leto.

V Googlu so zatrdili, da za dogovor ne potrebujejo dovoljenja regulativnih organov, vendar se izvrševanje dogovora lahko zavleče tudi do tri mesece in pol, saj želijo dati ameriškemu sodišču možnost, da zadevo preuči. Po trditvah poznavalcev bo sporazum pritegnil pozornost ameriških organov za varstvo konkurence.

Yahoo se je za sodelovanje z Googlom odločil po neuspešnih pogovorih z Microsoftom, ki je želel od Yahooja kupiti le del podjetja (spletni iskalnik). Yahoojeve delnice so pred objavo namere o sodelovanju z Googlom padle na 22,5 dolarjev na delnico, kar je največ, odkar je ponudnik programske opreme v januarju za delnico ponudil 31 dolarjev. Preden je Microsoft naznanil 47,5 milijarde dolarjev (30,73 milijarde evrov) vredno namero za prevzem, je bilo za delnico Yahooja treba odšteti 19,18 dolarja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.