Slovenija
17 ogledov

Yahoo kupil aplikacijo 17-letnika

telefon mobitel Shutterstcok
17-letni Britanec Nick D'Aloisio je razvil mobilno aplikacijo Summly. Za aplikacijo, ki je nadgradnja prvotne verzije GCSE iz leta 2011, so pokazali zanimanje čez lužo, na internetni korporaciji Yahoo.

Aplikacijo Summly je najstnik razvil pred približno dvema letoma v domači hiši v Wimbledonu. Pravi, da se je vse skupaj začelo z dejstvom, da živimo v svetu, ki je prenasičen z informacijami in da rabimo načine za poenostavitev pridobivanja zgodb, ki se nam zdijo pomembne.

Hitrejši dostop do informacij

D'Aloisio pričenja tudi z redno službo pri omenjeni multinacionalki s Silicijeve doline. Na Yahooju pravijo, da jih je navdušila njegova mobilna strategija. Dodajajo, da je bila aplikacija narejena z vizijo hitrejšega in bolj dostopnega dostopa do informacij. Najstnik odgovarja, da je to zagotovo priložnost, ki je ne sme zamuditi.

Rad bi si kupil torbo "čez rame"

Nekateri viri pravijo, da je za aplikacijo D'Aloisio dobil 30 milijonov funtov in da je bila aplikacija od začetka lanskega leta prenesena okoli milijonkrat, piše The Telegraph.
Summly združuje prispevke v tri oporne točke, ki ustrezajo ekranu iPhona. Uporabniki lahko novičarske kategorije prilagodijo in jim sledijo na povezavo do izvornega članka, če jim je bil ta všeč.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.