Slovenija
44 ogledov

Yahoo potrdil: Ogroženih najmanj 500 milijonov uporabnikov

yahoo Profimedias
Spletni velikan Yahoo je potrdil, da je bil leta 2014 žrtev spletnega napada. Hekerji naj bi dostopali do podatkov najmanj 500 milijonov uporabnikov.

V izjavi za medije je podjetje sporočilo, da je preiskava v teku. Kolikor jim je do sedaj znano, so se hekerji dokopali do podatkov več kot 500 milijonov uporabnikov.

Med ukradenimi podatki naj bi bila uporabniška imena, elektronski naslovi, rojstni datumi in gesla, skupaj z varnostnimi vprašanji in odgovori, s pomočjo katerih bi hekerji lahko dostopali do računov uporabnikov. Do podatkov o plačilnih karticah in bančnih računov naj se ne bi dokopali.

Yahoo je vse uporabnike, ki bi lahko bili  oškodovani, naprosil, naj zamenjajo gesla. Menjavo gesel pa priporočajo tudi vsem tistim, ki tega morebiti niso storili vse od leta 2014. Poleg tega svetujejo, naj zamenjajo tudi svoja varnostna vprašanja.

Poskrbijo naj, da uporabijo močna gesla, ki naj bodo kombinacija črk in števil. Nikakor pa naj ne izbirajo gesel, kot so 1234 ali pa beseda geslo. Seznam gesel, ki jih ni priporočljivo uporabiti, najdete na tej povezavi

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.