Slovenija
11 ogledov

Yahoojev dobiček drsi navzdol

Po poročanju medijev Yahoo ne bo sprejel cene pod 40 dolarjev za delnico. Žurnal24 main
Ameriška internetna družba Yahoo je v zadnjem lanskem četrtletju znižala dobiček za skoraj četrtino, zaradi česar bo odpustila 1000 delavcev.

Ameriška internetna družba Yahoo je v zadnjem lanskem četrtletju prihodek zvišala za osem odstotkov na 1,8 milijarde dolarjev, dobiček pa se je ob tem znižal za skoraj četrtino na 206 milijonov dolarjev. Po vnovičnem znižanju dobička so v družbi napovedali, da bodo odpustili 1000 od skupno 14.300 zaposlenih.

Tudi v tekočem poslovnem letu se bo Yahoo po besedah ustanovitelja podjetja Jerryja Yanga soočal z ostro konkurenco. Predvsem na področju iskanja in oglaševanja na internetu mu glavno konkurenco predstavlja Google. Zmanjševanje števila delovnih mest bodo izvedli usmerjeno in ne čez vsa področja delovanja, je pojasnil Yang, na preizkušnji pa bo tudi Evropa, kjer je poslovanje znatno slabše kot v drugih regijah.

Poslovanje Yahooja je kljub vsemu boljše od pričakovanj analitikov, a vlagatelje je negotov vpogled v prihajajoče leto kljub temu razočaral. Vrednost delnice se je znižala za več kot deset odstotkov na 18,60 dolarja. V zadnjem letu je delnica družbe izgubila več kot četrtino vrednosti. Nekateri analitiki že napovedujejo, da bo družba, če se ne bo vrnila na pozitivno pot, postala tarča prevzema.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.