Slovenija
25 ogledov

Z Adrio ceneje prek hotela Park

slovenija 28.05.08 Gregor Virant minister za javno upravo RS Slovenije, portret, Saša Despot
Minister za notranje zadeve Gregor Virant z družino je po podatkih Dnevnika z Adrio Airways letel ceneje kot preostali kupci vozovnic tudi na račun popustov, ki jih je dobil na podlagi poslovnega sodelovanja Adrie z ljubljanskim hotelom Park.

V njem je bil v tem času zaposlen Virantov soimenjak Gregor Virant.

Popust na račun poslovnega sodelovanje Adrie Airways s hotelom Park so po navedbah časnika v dokumentih med lanskim postopkom revizije spornih letov navedli kot razlog, zakaj je zdajšnji Virant februarja 2010 za let do Frankfurta odštel manj kot drugi potniki – 150 evrov na osebo, medtem ko znaša povprečna cena v redni prodaji skoraj dvakrat več.

Kot navaja Dnevnik, je zelo verjetno, da so v Adrii to pojasnilo "našli" šele naknadno, ko je takratno novo vodstvo družbe zahtevalo odgovore na vprašanja o spornih popustih. Virantu naj bi tako Adria odmerila popust, ki je bil po podatkih iz dokumentov namenjen prodajnemu osebju hotela Park – torej uslužbencem hotela, ki so letalske vozovnice prodajali v paketu z nočitvami v hotelu in s tem privabljali tujce v Slovenijo.

Na seznamu, ki je nastal na podlagi revizije na Adrii in na katerega so bili uvrščeni zgolj tisti prejemniki ugodnejših vozovnic, za katere na Adrii niso mogli najti ustrezne obrazložitve, je bil sicer kot sporen zaznan februarski let Virantove soproge v Frankfurt, pa čeprav so bili na istem letu tudi preostali člani družine Virant.

Popust naročil nekdanji mož Adrie

V dokumentih Adrie je namreč kot obrazložitev popusta pri letu Virantove soproge mogoče najti le pripis, tako Dnevnik, da je šlo za naročilo takratnega prvega moža Adrie Tadeja Tufka. Sodeč po dokumentaciji, ki jo je pripravila delovna skupina šestih uslužbencev, je Virant tri vozovnice dobil na račun sodelovanja s hotelom Park. Te tri letalske vozovnice je mogoče najti na prvotnem neprečiščenem seznamu spornih letov, po dostopnih informacijah Dnevnika pa so bili naknadno izvzeti ravno zaradi sodelovanja s hotelom Park.

Dnevnik še piše, da je stična točka med Adrio Airways in hotelom Park nekdanji prvi mož Adrie Tufek, ki je prijatelj Danila Viljevaca in Uroša Glavana, slednja pa prek verige podjetij obvladujeta hotel Park.

Komentarjev 26
  • Avatar atojeto
    atojeto 17:46 30.april 2013.

    Višje ko si in večjo plačo imaš, ceneje živiš. Tu se mi zdi, da gre samo za poitične igre in diskreditacije in so na zatožno klop poklicali napačne osebe. Povprašati bi morali odgovorne osebe v Adrii, ki so te popuste ...prikaži več odobrile in jim soditi za oškodovanje podjetja in s tem posledično vračilo denarja. Vsak navaden delavec mora povrniti škodo nastalo po njegovi krivdi, isto naj velja tudi za ta višje.Daleč od tega da zagovarjam politike, ker sem med prvimi, ki bi zamenjal vse, tako leve, desne in sredinske. Ne poznam pa nikogar, ki se je kdaj odrekel kakšnemu popustu, npr. v trgovini. Tudi jaz nisem izjema.

  • allstarr111 17:31 30.april 2013.

    Dejmo se vsi preimenovat v Gregor Virant :) Zjebimo to JU in zamenjamo imena čisto vsi, svede bodo nekaj zaslužili ampak se jim bo zmešalo od ustvarjene zmede :)

  • ac-dc 15:51 30.april 2013.

    Ponavljam. Njegov največji sovražnik je pravna država.