Slovenija
31 ogledov

Z avtomobili kar med igrala

Otroško igrišče na Maroltovi ulici so uredili konec septembra. (Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Maroltova ulica. Da vozniki ne bodo parkirali na igrišču, bodo postavili količke.

Na Maroltovi ulici v soseski BS3 vozniki parkirajo kar med na novo postavljenimi igrali na otroškem igrišču. Na to, da gre za površino, namenjeno otrokom, se nekateri očitno požvižgajo, je zapisal bralec, ki je poslal fotografije.

Parkiranje v Stožicah BS3. Stanovalci Puhove, Trebinjske, Maroltove in Reboljeve ulice od 1 do 4 ter Vojkove ceste 71, 73, 77, 85, 87 in 91 lahko še oddajo vlogo za najem parkirnega prostora v garažni hiši v Stožicah.

Nadzor bodo poostrili
“Dejstvo, da vozila parkirajo med igrali na komaj urejenem igrišču, je vredno slehernega obsojanja in kaže na velik prezir tako do varnosti otrok kot javnih sredstev, ki so bila namenjena ureditvi igrišča,” so povedali na mestnem redarstvu Mestne občine Ljubljana. Tam so v zadnjih dneh voznike oglobili in olisičili njihova vozila, v prihodnje pa bodo, kot so dejali, nadzor poostrili. Na občinskem oddelku za gospodarske dejavnosti in promet so dodali, da bodo okoli igrišča postavili količke in tako preprečili parkiranje med igrali.

S parkiranjem na omenjenem igrišču je seznanjen tudi Viljem Grebenc, predsednik Četrtne skupnosti Bežigrad. “Vem, da so ljudje tako 'prijazni', da otroška igrišča zamenjujejo s parkirišči. Žal,” je dejal. Dodal je, da veliko težavo predstavljajo tudi zasebna zemljišča v soseski, kjer mestni redarji kljub nepravilnemu parkiranju nekaterih voznikov ne morejo ukrepati.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.