Slovenija
12 ogledov

Z baklami skok v novega

Na Urbanovo pot se navadno poda okoli 700 pohodnikov, ki se spotoma okrepčajo pr Žurnal24 main
Silvestrovanja. V Metliki in Semiču na pohode, v Črnomlju pod šotorom.

Medtem ko se bodo Metličani in Semičani na najdaljšo noč v letu podali na pohode, bodo Črnomaljci silvestrovali v središču mesta.

V Metliki eden, v Semiču dva
Občani Metlike se bodo z baklami odpravili na jubilejni 10. silvestrski pohod po Urbanovi poti. Zbor ob igranju metliške mestne godbe bo med 20. in 21. uro na Trgu svobode, pohod pa bodo popestrila številna presenečenja in bogat srečelov. Novoletno rajanje bo v ogrevanem šotoru na športnem igrišču Grabrovec.

Voščila treh županj
Po polnoči. Metliška županja in poslanka Renata Brunskole bo pohodnikom na Grabrovcu voščila deset minut po polnoči, na Smuku bo srečno in zdravo leto zaželela semiška županja Polona Kambič, deset minut po polnoči pa bo Črnomaljcem voščila njihova županja Mojca Čemas Stjepanovič.

Semičani bodo zadnji petek v letu lahko izbirali med kar dvema silvestrskima pohodoma. Planinsko društvo Semič vabi na Smuk: pohodniki se bodo nanj odpravili izpred hotela ob 21.30, na Smuku pa se bodo v ogrevanih prostorih zabavali ob jedači in pijači. Z železniške postaje pa se bodo odpravili pohodniki, ki bodo prvi januar dočakali pred cerkvijo svetega Primoža na Gabru pri Semiču.

Silvestrovanje pod šotorom
Črnomaljci bodo novo leto kot prejšnja leta dočakali pod ogrevanim šotorom pred gradom v Črnomlju. Na silvestrovanju, ki se bo začelo ob 22. uri, bo igral Ansambel Andreja Bajuka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.