Slovenija
16 ogledov

Z bazenom še grešili?

Ena od parcel, na katerih Primorje gradi bazenski kompleks, je na območju, določ Žurnal24 main
Nova dilema. UE Koper preverja, ali bazenski kompleks sega v zeleni pas.

Pred odločitvijo o izdaji gradbenega dovoljenja za bazenski kompleks, za katerega je investitor Primorje sicer nepooblaščeno že začel dela, bodo na Upravni enoti (UE) Koper preverili, ali projekt sploh ustreza prostorskim aktom. Ena od parcel je namreč na območju, določenem za rekreacijo in urbano zelenje. Peter Bolčič, ki v imenu koprske občine skrbi za gradnjo, saj gre za javno-zasebno partnerstvo, priznava, da se je zapletlo pri vlogi za gradbeno dovoljenje, a verjame, da bodo težavo odpravili. Po njegovih informacijah je UE Koper vlogo poslala v preveritev na ministrstvo za okolje in prostor. “Ker bo na tisti parceli le bazen, menim, da to ne more biti ovira,” dodaja.

Pred odločitvijo o gradbenem dovoljenju bomo preverili tudi skladnost s prostorskimi akti.
Lilijana Kozlovič

Sporna parcela
Eno od prostorskih enot, na katerih je projektiran bazenski kompleks, planski akti Mestne občine Koper prednostno namenjajo za javne mestne zelene površine, rekreacijo v naravnem okolju ali druge odprte površine. “Sem pa spadajo parki, vse vrste urejenih mestnih zelenic, parkovni gozd, športni parki, plaže in urejena kopališča ter območja začasnih počitniških objektov z možnimi dopolnilnimi dejavnostmi,” razlaga načelnica UE Koper Lilijana Kozlovič.

Primorje vztrajno molči

V podjetju Primorje gradnje bazenskega kompleksa že dlje časa ne komentirajo. Del so se lotili brez ustreznih dovoljenj, prvotne odločbe gradbenega inšpektorja o zaustavitvi in rušitvi del pa niso upoštevali, tako da je moral inšpektor vhode v del gradbišča prelepiti s trakovi. Na koprski občini, ki je partner v projektu, pa poudarjajo, da gre za stavbna zemljišča. Bazenski kompleks bo po načrtih obsegal olimpijski bazen in tribune s 500 sedeži, manjši bazen, kongresne dvorane, hotel s 197 dvoposteljnimi sobami in 12 apartmaji, center dobrega počutja, restavracijo in kavarno, poslovne prostore ter podzemno parkirno hišo.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.