Slovenija
1 ogledov

Z Božičkom na sprehod po mestu

(Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
Veseli december. Štirje novi ogledi ljubljanskega mestnega jedra v predprazničnem času.

Ob rednih ogledih mesta so v Zavodu za turizem Ljubljana (ZTL) pripravili tudi praznično obarvane oglede.

Najpreprostejša nadgraditev ogleda mesta je dopolnitev s podatki o praznični okrasitvi in vzponom z vzpenjačo na Ljubljanski grad. Tak ogled bo vsak dan ob 11. uri. Tako se bo mogoče udeležiti tudi vseh drugih prazničnih ogledov vsak dan do 2. januarja.

V četrtek pa bo prvič – in nato vsak dan ob 17. uri – obiskovalce po Ljubljani popeljal tudi Božiček. Na prirejenem vodenju po mestnem jedru bo “razkazal svoje najljubše kotičke”, kot pravijo v ZTL. Ob koncu ogleda bo udeležence povabil še na toplo pijačo in piškote v lokal na Ciril-Metodovem trgu.

Od 15. decembra (razen na silvestrovo) bodo lahko obiskovalci vsak dan svoj ogled mesta začeli tudi v mestni hiši z ogledom jaslic ob 18. uri in ga končali s penino na Ljubljanskem gradu. Praznično okrašeno mesto si je že mogoče ogledati tudi z gladine Ljubljanice. Vožnje z ladjico in vodnikom so vsak dan ob 12. in 16. uri.

Vsi vodeni ogledi stanejo deset evrov, za otroke do 12. leta pa pet evrov. Zbirališče je pred mestno hišo, ladjica pa odrine z Ribjega trga.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.