Slovenija
40 ogledov

"Z demagogijo ustrahujejo delavce"

(Foto: Istockphoto) Žurnal24 main
To je demagoška oslarija, se je vodja sindikata SIDS v Hitu Černigoj odzval na napoved uprave, da bo odpustila do 250 ljudi. Pogajanja so zaključena, so odločni v upravi.

Po današnjem propadlem sestanku, na katerem sta Sindikat igralniških delavcev (SIDS) in uprava Hita vendarle pokušala začeti govoriti skupni jezik, je uprava sporočila: prisiljeni smo dodatno odpuščati.

 

Pogovori so zaključeni. Bomo videli, kaj bodo lahko sploh zahtevali, če bodo napovedali stavko.
Katja Kogej

Brez dela bo ostalo med 200 in 250 ljudi, je za Žurnal24 pojasnila Katja Kogej iz kabineta Hitove uprave. Sindikat ni želel podpisati sporazuma o progresivnem znižanju plač in aneksov, ki opredeljujejo nadstandardne bonitete (dodatek za stalnost, za "nebolovanje", za zamik plačila premij prostovoljnega pokojninskega zavarovanja), je povedala Kogejeva in vodstvo sindikata obtožila, da je s svojimi izračuni plač zavajalo članstvo. Odpuščanje bo doletelo predvsem mesta z nizko donosnostjo, torej tudi igralne mize, še dodaja.

Sindikat pričakuje nadaljevanje

Iztok Černigoj iz SIDS-a je ogorčen. Gre izključno za ustrahovanje zaposlenih, je prepričan. "Uprava je zdaj pokazala pravi obraz, dobili smo jih na njihovi demagogiji," nam je povedal in dodal, da so se v sindikatu strinjali s predlogi uprave, postavili so le en pogoj. Katerega, ni želel povedati. Černigoj sicer pričakuje, da se bodo pogovori nadaljevali, vnovične stavke pa še ne napoveduje.

 

Kot je znano želi uprava bolj znižati plače zaposlenim v višjih plačilnih razredih, manj pa zaposlenim v nižjih plačilnih razredih. Osnovne plače zaposlenih s plačami v najnižjih plačilnih razredih pa ne bi spremenile. Znižale pa bi se plače tistim, ki dobivajo napitnino. Uprava bi tudi spremenila delovni čas in s tem omogočila tempiranje delavcev za čas konic med vikendom. SIDS na drugi strani na spremembe delovnega časa ne pristaja, obenem pa predlaga 6,5-odstotno znižanje vseh plač v Hitu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.