Slovenija
32 ogledov

Z dežjem prišle Majske igre

Na odprtju Majskih iger je bilo zaradi dežja malo obiskovalcev. Žurnal24 main
Študenti. Do 19. maja na Majskih igrah šport, kultura in različni koncerti.

“Vse stanovalce pozivam, naj pridejo ven, saj niste iz cukra,” je bilo vabilo na Majske igre, ki so se včeraj popoldne začele v študentskem naselju v Rožni dolini. Zaradi dežja je bilo na odprtju namreč malo ljudi, od vremena pa bo odvisna tudi izvedba nekaterih športnih tekmovanj. Zvečer so kot prvi med drugim nastopili Otium, Samuel Lucas in Big foot mama.

Brezplačne prireditve

Hodili bodo na Rožnik
Številke. Na letošnjih Majskih igrah bo 29 športnih vsebin, šest kulturnih otočkov in štirje večji zabavni dogodki (odprtje, pohod na Rožnik, Dan Mestnega loga ter sklepna prireditev).
Vreme. Morebitne spremembe programa in odpovedi zaradi slabega vremena bodo objavljene na spletni strani Majskeigre.si.

Majske igre so razdeljene na glasbeni, športni in kulturni del. Do zaključka, ki bo 19. maja na Kardeljevi ploščadi, bodo tako med drugim na različnih lokacijah nastopili Elvis Jackson, Kill Kenny, Pero Lovšin in Španski borci ter skupina Tabu. Študenti in študentke bodo lahko sodelovali v balinanju, kartingu, odbojki, nogometu, košarki, šahu, bovlingu in drugih športnih dejavnostih. Na tekmovanja se morajo prijaviti dan pred začetkom, za nekatere pa morajo plačati prijavnino.

V kulturnem delu je organizator, to je Študentski svet stanovalcev, pripravil plesne delavnice, predavanja ter nastope impro lige in pevskih zborov. Vse prireditve so za obiskovalce brezplačne.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.