Slovenija
29 ogledov

"Z dobro voljo se bo našlo tudi lepo vreme"

Sonce Shutterstock
Pred nami so dnevi nestanovitnega vremena. Čeprav bo bolj oblačno, se bo z dobro voljo našlo tudi lepo vreme, pravi dežurni prognostik na Arsu Andrej Pečenko.

Padavine v prihodnjih dneh ne bodo močnejše, lahko smo mirni, je za zurnal24.si pojasnil dežurni prognostik na Agenciji Republike Slovenije za okolje (Arso). "Nevihta lahko prinese močnejši naliv danes ali v soboto, jutri ne. A samostojnih neviht, ki lahko ob pregretem ozračju naredijo res veliko škode, ne bo," dodaja Andrej Pečenko.

Najnižje jutranje temperature bodo danes in jutri od 11 do 14, na Primorskem okoli 16, najvišje dnevne od 20 do 26 stopinj Celzija. Sicer pa nas tudi med vikendom čaka nestanovitno vreme.

Najmanj padavin na vzhodu in jugu

Padavine lahko pričakujemo predvsem v soboto dopoldne, popoldne pa bodo slabele, zlasti na vzhodu in jugu države, pojasnjuje sogovornik.

V nedeljo pa se bodo padavine pojavljale bolj v zahodni, deloma osrednji Sloveniji, "vzhodna in južna Slovenija bi znali biti tudi večji del dneva suha," napoveduje Pečenko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.