Slovenija
26 ogledov

Z dogovori zagotovili posel

Sestanek med šolskim ministrom Igorjem Lukšičem in predstavniki mariborske občin Žurnal24 main
Spremenili naj bi razpisne pogoje in tako omogočili, da je posel dobil Konstruktor.

"Andrej Verlič je kot podžupan izrabil položaj in posredoval pri direktorju Zdravstvenega doma (ZD) dr. Adolfa Drolca Maribor Jerneju Završniku, da bi spremenil pogoje javnega razpisa. To se je v začetku leta 2010 zgodilo, posel pa je nato dobil Konstruktor," je na mariborskem sodišču povedal državni tožilec Boris Marčič, ki omenjenim očita nepravilnosti pri nadzidavi ZD iz leta 2010.

20 tisočakov za klub

Verlič naj bi pri tem za Hokejsko-drsalni klub Maribor dobil nekaj več kot 20.000 evrov. Tožilec je zanj predlagal deset mesecev družbenokoristnega dela in 8.000 evrov kazni, obramba pa se bo pogajala. "Pritiski na Verliča – na primer zvonjenje na domači telefon, metanje peska v okna in zmerjanje na ulici – so preveliki. A to nikakor ne pomeni, da je priznal krivdo," pravi njegov zagovornik Bojan Grubar; še več, s pogovori naj bi Verlič dosegel za 800.000 evrov cenejšo investicijo. "Obdolženci se niso pogovarjali o nižji ceni, temveč o tem, da lahko kandidirajo tudi družbe, ki ne ustrezajo razpisnim pogojem," odgovarja tožilec.

Verlič se bo pogajal

Tožilec bo prihodnji teden začel pogajanja z Verličem, morda tudi s Pinterjem, Završnika pa tam ne bo. "Kar se mu očita, torej zloraba položaja, je smešno in neresno," pravi Završnikov zagovornik Andrej Ketiš in priznava, da sta se Verlič in Završnik pogovarjala: "Ampak morate vedeti, da je občina glavni lastnik ZD in je zato zainteresirana, da se gradi na čim ugodnejši način."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.