Slovenija
28 ogledov

Z dolenjske avtoceste umaknili celo pretežkega voznika

Nadzor prometa
1/6
Policijska uprava Novo mesto
Po avtocesti se je vozila celo dvoosna prikolica brez enega kolesa.

Novomeški policiji so med poostrenim nadzorom prometa na delu dolenjske avtoceste od minule nedelje do četrtka odkrili ogromno kršitev, pri čemer so voznike kaznovali s 40-imi globami in 19 plačilnimi nalogi. Kar 13 voznikov ni bilo pripetih z varnostnim pasom,  zaradi hujših kršitev pa so policisti iz prometa izločili 31 vozil.

Novomeški so skupaj s policisti Specializirane enote za nadzor prometa in Specializirane enote za nadzor državne meje podrobno pregledovali osebna vozila, tovorna vozila in avtobuse.

"Preverjali so predvsem pristnost dokumentov, težo in pritrditev tovora, tehnično izpravnost in opremljenost vozil, čas trajanje vožnje voznikov in psihofizično stanje voznikov. Ugotavljali so ostale kršitve cestno prometnih predpisov in kršitve zakona o tujcih in zakona o preprečevanju zaposlovanja in dela na črno," poudarjajo na novomeški policijski upravi.

Zalotili so ga skoraj enkrat težjega

 

Skoraj polovica vozil, ki so jih policisti ustavili in pregledali je bilo preobremenjenih. "Med 58 stehtanimi vozili je bilo 30 preobremenjenih, največ kombiniranih vozil in dva avtobusa. Kombinirano vozilo z največjo dovoljeno maso 3500 kilogramov, je tehtalo kar 6200 kilogramov," dodajajo na policiji.

Odkrili pa so tudi sedem kršitev dovoljenega časa vožnje, neupoštevanj odmerjenih počitkov voznikov oziroma odmorov. Ugotovljene so bile tudi nepravilnosti pri delovanju tahografa in manipulacije tahografa. Kršitelji so bili vozniki tovornih vozil, v štirih primerih pa vozniki avtobusov," še naštevajo ugotovljene kršitve.

Med pregledanimi pa so se znašli tudi vozniki, ki so za volan sedli rahlo opiti in celo posamezniki z neizpravnimi vozili.

 

 

"Voznik osebnega avtomobila BMW, ki je na pripeti prikolici za prevoz živali prevažal konja, je imel v litru izdihanega zraka 0,42 miligramov alkohola. Ustavili so tudi voznika kombiniranega vozila, ki je imel na vozilu pripeto dvoosno prikolico in na eni izmed osi ni bilo nameščenega kolesa. Ugotovili so še dve kršitvi zaradi nepravilno zavarovanega tovora," zaključujejo na policiji.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.