Slovenija
30 ogledov

Z Drajvom vam bo avto služil dlje

Drajv, triglav PrtScr Drajv
Avta ne kupimo vsak dan. In ko ga kupimo, bi radi, da nam služi kar najdlje.

Zato je pomembno, da se držimo določenih pravil, ki bodo podaljšala življenjsko dobo vašega jeklenega konjička. Kot nam je povedal mehanik Matjaž Macuh, se življenjska doba vozil podaljša, če se držimo navodil, ki nam jih je dal oziroma jih da proizvajalec vozila.

Pomembna je tudi tekoča in daljša vožnja. "Ne glede na znamko je dobro, da se z avtom peljemo vsaj 30 kilometrov in več, ko ga vžgemo," pravi Macuh. Daljša vožnja bo tako pripomogla optimalnemu delovanju številnih sistemov (akumulatorja, izpušnega sistema). S tem bo pri izpušnem sistemu vlaga bolje in v celoti izhlapela, obenem pa boste bolje napolnili akumulator, ki bo deloval dlje.

Drajv, triglav | Avtor: PrtScr Drajv PrtScr Drajv
Dobro je, da vozite umirjeno in ne pospešujete preveč. Pri športnem načinu vožnje, boste morali namreč prej na servis. "Servis je predpisan s strani tovarne. In sicer, na 15 tisoč kilometrov oziroma eno leto, dve leti. Nekateri proizvajalci imajo ta interval podaljšan. In pri teh podaljšanih intervalih se lahko zgodi, da vožnja vpliva na to, da se moramo na servis odpraviti prej," poudarja mehanik.

Z zmerno vožnjo boste privarčevali tudi pri pnevmatikah. Saj je njihova življenjska doba odvisna tudi od tega s kakšno hitrostjo in ali veliko pospešujemo. Avto vam bo hvaležen tudi, če boste zavirali z motorjem. S tem se bo podaljšala doba vaših zavornih ploščic in zavor.

Če bi radi že danes naredili nekaj dobrega za svoj avto, si naložite Triglavovo brezplačno aplikacijo Drajv. Aplikacije je zelo enostavna. Preizkusite jo in izvedeli boste, kako prijazni ste do svojega avta.Aplikacija vam bo po končani vožnji sporočila ali ste zavirali preveč sunkovito, pretirano pospeševali in kako ste vozili v ovinkih. Tako boste iz dneva v dan lahko izboljševali svojo vožnjo in hkrati poskrbeli tudi za daljšo življenjsko dobo svojega avta.