Slovenija
36 ogledov

Z dveh telefonov sporna SMS-sporočila

Stop znak Shutterstock
Volilne kampanje je konec, opolnoči se je začel volilni molk.

Volilni molk pred nedeljskimi predčasnimi parlamentarnimi volitvami pomeni, da je do nedelje do 19. ure prepovedana vsakršna dejavnost, ki bi volivce nagovarjala h glasovanju za enega ali drugega kandidata. 

Na ministrstvu za notranje zadeve deluje dežurna služba, kamor lahko državljani sporočajo podatke o domnevnih kršitvah volilnega molka.

Danes do 19.00 so tako prejeli 156 prijav domnevnih kršitvah. Večina klicev se je nanašala na prejeto SMS-sporočilo, ki prihaja z dveh telefonskih številk. Ostale prijave pa na razdeljevanje gradiva v poštne nabiralnike, objave na družabnih omežjih, prejeli pa so tudi prijavo zaradi objave na televiziji.

Prijava kršitev 

Podatke o domnevnih krištvah lahko državljani v nočnem času, in sicer danes od polnoči dalje pa do 7. ure zjutraj sporočajo operativno-komunikacijskemu centru Generalne policijske uprave na telefonsko številko 080 12 00. Na isti telefonski številki pa bodo prijave sprejemali tudi od 19. ure do nedelje do 7. ure zjutraj.

Preko dneva, torej danes in v nedeljo od 7. ure zjutraj do 19. ure zvečer, pa bo prijave kršitev volilnega molka na telefonski številki 080 21 13 sprejemala dežurna služba inšpektorata za notranje zadeve.

Za organizatorja do 3.000 evrov kazni

Za organizatorja do 3.000 evrov kazniZa kršitve volilnega molka so predvidene globe od 700 do 3000 evrov za organizatorja volilne kampanje, od 150 do 600 evrov za odgovorno osebo organizatorja volilne kampanje in od 150 do 400 evrov za posameznika.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.