Slovenija
24 ogledov

Z EasyJetom nič več v Pariz

EasyJet Saša Despot
Nizkocenovni letalski prevoznik EasyJet bo s prvim marcem prihodnje leto prenehal leteti na povezavi Ljubljana–Pariz. V to svetovno prestolnico boste tako lahko leteli le še z letalskim prevoznikom Air France.

Zadnji let v Pariz bo tako prvega marca. V Pariz boste tako lahko z letalom z Brnika prišli le še s francoskim letalskim prevoznikom Air France. Iz EasyJeta so ob tem sporočili, da bodo s 23. marcem ukinili tudi letalsko povezavo Zagreb–Pariz, poroča portal EX-YU Aviation News.

Zagotovo bo odhod EasyJeta še dodaten udarec za Aerodrom Ljubljana, saj je oktobra polete v Pariz prenehala izvajati Adria Airways. Še vedno pa ni zaživela povezava med Moskvo in Ljubljano, ki bi jo opravljal ruski letalski prevoznik RusLine.

Morda bo več sreče z letalsko družbo Ryanair, ki se z Aerodromom Ljubljana pogovarja o vnovičnih poletih na ljubljansko letališče, vendar pod pogojem, da letališče zniža takse oziroma letališke pristojbine. Te so visoke, ocenjuje prvi mož Ryanaira Michael O'Leary.

V Aerodromu Ljubljana so ob tem poudarili, "da prihod takšnega prevoznika zaradi pozitivnih multiplikativnih učinkov, ki jih ima na celotno gospodarstvo, predvsem pa na turizem, ni in ne more biti zgolj v domeni upravljavca letališke infrastrukture. Ob vsem je treba razumeti, da je Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana osrednje nacionalno letališče, kjer največ prometa ustvarijo redni letalski prevozniki, tej vrsti prometa pa so prilagojene tudi infrastruktura storitve Aerodroma Ljubljana. Ljubljanskega letališča zato ni mogoče primerjati s sekundarnimi letališči, ki jih za svoje letenje sicer izbira družba Ryanair."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.