Slovenija
142 ogledov

Z eno nogo že čez prag parlamenta

Alenka Koren Gomboc Mediaspeed.net
Državni sekretar Ljubo Žnidar podal odstopno izjavo, predvidoma se vrača v parlament, od koder bo morala oditi najbolj razvpita poslanka zadnjih dni Alenka Koren Gomboc.

Sekretar na ministrstvu za infrastrukturo in prostor Ljubo Žnidar je je podal odstopno izjavo, vlada se je danes z njo seznanila in potrdila razrešitev. Nikogar pa niso dodatno imenovali, je po današnji seji vlade potrdil direktor urada vlade za komuniciranje Anže Logar.

Žnidarja je vlada za državnega sekretarja imenovala oktobra lani, z imenovanjem pa mu je začela mirovati funkcija poslanca, na katero je bil izvoljen na zadnjih parlamentarnih volitvah. Nadomestna poslanka SDS je tedaj postala Alenka Koren Gomboc, ki pa je v zadnjem času v središču pozornosti zaradi očitkov o spornih ravnanjih.

Poslanka naj bi tako ponaredila srednješolsko spričevalo in priporočilo delodajalca, zavajala v življenjepisu ter si kot poslovodkinja prilastila 400 tisoč nekdanjih tolarjev oziroma okoli 1.700 evrov.

Stranka brez odziva

V SDS se doslej do ravnanj Koren Gombočeve niso opredelili in so napovedali, da bodo odločitev sprejeli, ko bo opravljena forenzična preiskava domnevno ponarejenega srednješolskega spričevala.

A po vrnitvi Žnidarja v parlament bo Koren Gombočevi prenehal mandat. Do nadomestila po prenehanju poslanske funkcije ni upravičena.

Komentarjev 18
  • gec 15:58 06.februar 2013.

    CIPA ZAMAŠČENA,NA FACI SE TI VIDI DA SI GNOJ...

  • gec 15:52 06.februar 2013.

    levi pisunčki bojo veseli,ker so lopova in prevaranta spravili iz parlamenta....v jokpa bodo šli tvoji desni nepismenčki...

  • gec 15:50 06.februar 2013.

    govori se,da si jo narisal ti,kreten bolani ha,ha,ha...