Slovenija
26 ogledov

Z glavo skozi zid ali v tretje gre rado?

“Ob vnovičnem poskusu ustanovitve občine Ankaran je na preizkusu rek v tretje gr Žurnal24 main
Zakon. V parlamentarni proceduri nov predlog o ustanovitvi občine Ankaran.

Koper. “Stoodstotno ne moremo zagotoviti, da bo zakon sprejet, a ker so ga podprli vodje poslanskih skupin, je to dobro znamenje,” meni Franco Juri, vodja poslanske skupine Zares. Vodje poslanskih skupin koalicije so se namreč odločili za vnovično vložitev predloga zakona za ustanovitev občine Ankaran v parlamentarno proceduro.

Tak predlog je pristojni odbor sicer že dvakrat blokiral. Zdaj vodje poslanskih skupin po Jurijevih besedah računajo, da bo predlog zakona prestal glasovanje na pristojnem odboru za lokalno samoupravo in bo na plenarni seji zagotovljena tudi zadostna večina glasov poslancev.

Usode zakona ne bom napovedoval. Tudi komentarjev glede Franca Jurija do volitev ne bom dajal, potem pa bom povedal vse, kar si mislim o njem,” ob tem pravi koprski župan Boris Popovič. Njegov mandat in mandat občinskih svetnikov sta podaljšana, Koper pa je brez proračuna. Kaže, da volitev v Kopru ne bo, dokler o tretjem predlogu zakona o občini Ankaran ne bo odločeno. Juri je namreč poudaril, da so se za vnovični poskus odločili tudi po pogovoru s predsednikom državnega zbora Pavlom Gantarjem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.