Slovenija
14039 ogledov

Z gnojnico nad stavbo NIJZ

NIJZ Saša Despot
Primer obravnava policija.

Neznani storilec je danes ponoči s tekočino močnega vonja, predvidoma gnojnico, polil vrata stavbe Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ). "Zlivanje gnojnice, poškodovanje lastnine, grožnje zaposlenim in sovražni govor niso sprejemljiv način komuniciranja," so zapisali na Twitterju. 

Dogodek so že prijavili policiji. Na Policijski upravi Ljubljana so ob tem pojasnili, da so nekaj po polnoči prejeli obvestilo, da je neznani storilec s tekočino z močnim vonjem polil vrata ene izmed stavb na območju centra Ljubljane. Na kraju so našli tudi manjše vedro z omenjeno snovjo. O dogodku še zbirajo obvestila in bodo glede na vsa ugotovljena dejstva tudi ustrezno ukrepali.

Direktor NIJZ Milan Krek je bil lani deležen groženj, že lani poleti je namreč napovedoval močan drugi epidemični val. "To napovedovanje je imelo za posledico kar nekaj groženj, ki sem jih dobival," je dejal. Takrat je povedal, da je zadnjo grožnjo s smrtjo dobil v petek, poleg tega mu vsakič, ko pride iz stavbe NIJZ, nekdo sledi.

Na NIJZ so marca prejeli tudi že sumljivo pošiljko, za katero pa se je izkazalo, da ni bila nevarna.

Cepljenje v Sloveniji Slovenija Slovenija Starostna meja za poživitveni odmerek se niža

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 34
  • bobubob 19:50 12.oktober 2021.

    Ni sicer kulturno, ampak kaj, ko NIJZ kulturnega dialoga sploh ni zmožen opraviti... Gnojnica zunaj, gnojnica znotraj.

  • rd2dmk2 18:25 12.oktober 2021.

    jest pa menim da glede na količnino sranja ki ga proizvede tale nijz je samo čez udarlo v wc-ju.pa je nekje ven moralo, in kje drge kot pr vratih.. pr dimniku pač ne gre. še Baron Munchausen bi se od ...prikaži več sramu udrl v zemljo , ko bi poslušal pripovedke pripovedovalcev iz NIJZ-a.

  • Avatar aron222
    aron222 18:08 12.oktober 2021.

    Jaz osebno bi polil KREKA.........