Slovenija
41 ogledov

Z gondolo na Pohorje čez dva tedna

Na vrhu Pohorje bo potnike pričakala tudi nova zgornja postaja (Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Pohorska vzpenjača. Dela so pri koncu. Uspeli tudi na razpisu za nepovratna evropska sredstva.

 “Do zdaj smo vse zgradili na dan natančno in z nobeno fazo ne zamujamo. Pretekli teden je bila nameščena in spletena transportna vrv, zdaj nas čakajo še fina nastavitev in priprave na tehnični pregled,” zadovoljno pove Drago Rataj, direktor Športnega centra Pohorje, ki bo po sklenjeni koncesijski pogodbi z žičnico upravljal prihodnjih 40 let.

“Pohorsko vzpenjačo bomo namenu predali 23. decembra, ko se bodo prvi potniki na vrh Pohorja lahko prepeljali v novih, zdaj že tradicionalno rdečih gondolah,”
napoveduje župan Franc Kangler.

Pridobili evropska sredstva
Celoten projekt bo z načrtovano dograditvijo zdajšnje prve faze prihodnje leto vreden 12 milijonov evrov in pol. Za slabih 8 milijonov evrov so pri Športnem centru Pohorje najeli bančnih kreditov, nekaj več kot 4 milijone pa so uspeli pridobiti nepovratnih evropskih sredstev. Sicer pa bo v prvi fazi obratovanja za prevoz potnikov skrbelo 32 osemsedežnih kabin, drugo fazo, ki vključuje tudi postavitev vmesne postaje, pa naj bi končali spomladi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.